Overclockers Australia Forums
OCAU News - Wiki - QuickLinks - Pix - Sponsors  

Go Back   Overclockers Australia Forums > General Topics > Troubleshooting Help

Notices


Sign up for a free OCAU account and this ad will go away!
Search our forums with Google:
Reply
 
Thread Tools
Old 13th May 2012, 6:41 AM   #1
electro rc Thread Starter
Member
 
electro rc's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hervey Bay
Posts: 1,467
Default temperamental pc, wont start

hi, I've hit yet another problem. last night (and a few other times) the display goes crazy (not sure how to describe it) but can still change volume with my keyboard so i don't think its freezing. I've waited for the display to go back to normal but it doesn't so i have to turn it off but when i try to turn it back on it shuts off before it gets to the boot screen. also, when i turn the main switch (on the PSU) off then back on the computer starts itself which it usually doesn't do. I've tried unplugging the HDD's, usb headers, network card and re-seating the ram chip. it did work again but i have skipped any trouble shooting other times and it's worked also. this is confusing me (and probably all of you) but i'm hoping some one could shed some light on this problem of mine.
PC specs in Sig.
__________________
i5 3570k~Z77X-UD3H~2x4GB VENGEANCE~GTX680 WF3~128GB 830~120GB 840EVO~4TB~200R~HX650
Over $2400 in trades
Trades List

Last edited by electro rc; 16th May 2012 at 7:58 AM.
electro rc is online now   Reply With Quote

Join OCAU to remove this ad!
Old 13th May 2012, 8:14 AM   #2
electro rc Thread Starter
Member
 
electro rc's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hervey Bay
Posts: 1,467
Default

found out it WAS my second HDD
__________________
i5 3570k~Z77X-UD3H~2x4GB VENGEANCE~GTX680 WF3~128GB 830~120GB 840EVO~4TB~200R~HX650
Over $2400 in trades
Trades List
electro rc is online now   Reply With Quote
Old 16th May 2012, 7:56 AM   #3
electro rc Thread Starter
Member
 
electro rc's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hervey Bay
Posts: 1,467
Default

i just looked at said HDD and saw it was set to master (ie. both HDD's were set to master) could this have caused my crashing/non-booting issues? keeping in mind that it the pc only crashed when i tryed to open a file from said HDD
EDIT: it was because it was set to master. now it works perfectly on slave.
__________________
i5 3570k~Z77X-UD3H~2x4GB VENGEANCE~GTX680 WF3~128GB 830~120GB 840EVO~4TB~200R~HX650
Over $2400 in trades
Trades List

Last edited by electro rc; 16th May 2012 at 12:56 PM.
electro rc is online now   Reply With Quote
Old 20th May 2012, 9:23 AM   #4
TRG.dOinK
Member
 
TRG.dOinK's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Melb East
Posts: 3,264
Default

Would of been good to say in your OP, that you were using IDE HDDs!

You cannot run two HDDs on the one IDE Cable set as Master.
One must be set to Master, the other to Slave, or both set to Cable Select.

Happy you have sorted it out,
Cheers
__________________
... /\
. _\ /_ Mitsubishi | Successful Trades: A lot and growing
./_/ \_\ Motors... | i5 4670K with Hyper Evo 212, MSI Z87-G45 Gaming, MSI GTX 770, Corsair Vengence 8GB DDR3, 250GB Samsung 840 SSD, 3TB Seagate ST3000DM001, Seasonic X-650 PSU, Corsair 300R Case
TRG.dOinK is offline   Reply With Quote
Old 20th May 2012, 9:48 AM   #5
electro rc Thread Starter
Member
 
electro rc's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hervey Bay
Posts: 1,467
Default

Quote:
Originally Posted by TRG.dOinK View Post
Would of been good to say in your OP, that you were using IDE HDDs!

You cannot run two HDDs on the one IDE Cable set as Master.
One must be set to Master, the other to Slave, or both set to Cable Select.

Happy you have sorted it out,
Cheers
sorry, forgot to put that they were on ide :laughs at his own stupidity:
__________________
i5 3570k~Z77X-UD3H~2x4GB VENGEANCE~GTX680 WF3~128GB 830~120GB 840EVO~4TB~200R~HX650
Over $2400 in trades
Trades List
electro rc is online now   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Sign up for a free OCAU account and this ad will go away!

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time now is 11:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd. -
OCAU is not responsible for the content of individual messages posted by others.
Other content copyright Overclockers Australia.
OCAU is hosted by Internode!