Overclockers Australia Forums

OCAU News - Wiki - QuickLinks - Pix - Sponsors  

Go Back   Overclockers Australia Forums > Manufacturer-specific Forums > AMD x86 CPUs and chipsets

Notices


Sign up for a free OCAU account and this ad will go away!
Search our forums with Google:
Reply
 
Thread Tools
Old Today, 7:47 PM   #346
toje
Member
 
toje's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: South NSW
Posts: 1,016
Default

Ha, God I wish I was able to get the 2x16GB.

Shit happens,

TaroT, 2133Mhz SPD, 3200Mhz XMP, not the best ram by any means.
__________________
Systems Administrator, Rural Firefighter, and Terrible offroader
Ryzen 1700X (Stock), G.SKill 32GB RAM 3200Mhz (2400Mhz, 15-15-15-38), 8GB GTX 1080, ASROCK Fat1lity Gaming K4 X370, 500GB and 1TB Rust Drives, Logitech G15 Woop Woop, 15 year old BenQ 24" LCD, HTC Vive.
Holden Jackaroo, 3.2L V6, 2" Ironman Lift, 32" MTZ, Front AutoLokka, Rear ARB Air Locker, Commodore Injectors, 85L Tank, TJM Alloy Roo Bar. Go Anywhere just not quickly.
toje is online now   Reply With Quote

Join OCAU to remove this ad!
Old Today, 7:54 PM   #347
Sgt Bilko
Member
 
Sgt Bilko's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Canberra(ish) 2581
Posts: 501
Default

Quote:
Originally Posted by toje View Post
Ha, God I wish I was able to get the 2x16GB.

Shit happens,

TaroT, 2133Mhz SPD, 3200Mhz XMP, not the best ram by any means.
image
Well 2x16GB would be the same result as 4x8GB at because the 2x16GB sticks are Dual sided where as yours are single sided.

I had a vengeance LED kit before my Tridents and they were 3200 16-18-18-38, same as yours, I couldn't get above 2666Mhz with the timings I suggested you tried above, although that was with 2 sticks, not 4 which as Tarot and I pointed out are alot harder to run.

greater memory compatibility is coming, I just didn't want to wait and bought a new kit instead
__________________
HWBot Profile: Bilko
Sgt Bilko is online now   Reply With Quote
Old Today, 7:54 PM   #348
TaroT
Member
 
TaroT's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Hazelbrook nsw 2779
Posts: 8,170
Default

pretty much looks the same as my lpx ones.
try 2 sticks in furthest slots.
manually set ram to 2400
set ram voltage to 1.4
set ram boot voltage in tweakers paradise to 1.4

you can try 1.35 and it should work but hey(like i said mine go past 1.4 wheter i force 1.36 or not )

if that works try 2666

if that works throw the other 2 sticks in and boot.
if that works test it

oh the main diff between mine and yours is mine are dual rank (as in double stink shit)
__________________
AMD R7 1800X@stock:corsair H110 cooler: ASUS X370 crosshair 6(Baymax)Corsair 3200 ddr4 @2133(for now)R9 Fury X 1100/500:
TaroT is online now   Reply With Quote
Old Today, 8:01 PM   #349
Bertross
Member
 
Bertross's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Melb, CBD
Posts: 12,237
Default

Quote:
Originally Posted by TaroT View Post
pretty much looks the same as my lpx ones.
try 2 sticks in furthest slots.
manually set ram to 2400
set ram voltage to 1.4
set ram boot voltage in tweakers paradise to 1.4

you can try 1.35 and it should work but hey(like i said mine go past 1.4 wheter i force 1.36 or not )

if that works try 2666

if that works throw the other 2 sticks in and boot.
if that works test it

oh the main diff between mine and yours is mine are dual rank (as in double stink shit)
just do what i did and run the BCLK to 110 for 3.85Ghz and the RAM at 2933 with the correct timings and 1.35v.

Should work. Im running the 4 dimms fine at 2933.
__________________

ASUS R7 240 2GB |RYZEN 1700+H100I | ASUS ROG BIG HERO 6+SAMSUNG 950 PRO M.2 | 32GB TRIDENT Z RGB 3000 | PHANTEKS ENTHOO EVOLV TEMPERED |
EVGA SUPERNOVA 750 | CINTIQ 24HD+U2711 | SWAN M200MKIII+DT770 PRO+D1 DAC
Bertross is online now   Reply With Quote
Old Today, 8:03 PM   #350
Sgt Bilko
Member
 
Sgt Bilko's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Canberra(ish) 2581
Posts: 501
Default

Quote:
Originally Posted by Bertross View Post
just do what i did and run the BCLK to 110 for 3.85Ghz and the RAM at 2933 with the correct timings and 1.35v.

Should work. Im running the 4 dimms fine at 2933.
Gaming K4 doesn't have an external bclk generator.
__________________
HWBot Profile: Bilko
Sgt Bilko is online now   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Sign up for a free OCAU account and this ad will go away!

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time now is 8:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
OCAU is not responsible for the content of individual messages posted by others.
Other content copyright Overclockers Australia.
OCAU is hosted by Micron21!