Overclockers Australia Forums

OCAU News - Wiki - QuickLinks - Pix - Sponsors  

Go Back   Overclockers Australia Forums > General Topics > Overclocking & Hardware

Notices


Sign up for a free OCAU account and this ad will go away!
Search our forums with Google:
Reply
 
Thread Tools
Old 13th April 2007, 2:45 AM   #1
mr_mordred2095 Thread Starter
Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Brisbane
Posts: 3,833
Default Rate the PC of the person above you and suggest next upgrade!

I'll start with my systems capabilities:

E6300es - 3.5ghz stock volts. - Step 5 B1 - runs 3,479ghz daily due to fsb wall
2 x 1GB DDR2-533 Generic - runs at 994mhz for daily use 5-5-5-12 2.25v
AsusCommando
256mb 7900gs 733/1700
2 x 320gb Seagate 7200.10 - Raid 0
Atrix 650T PSU - 600w, 2 x ~19a 12v rails. Love it, nice and silent.
Hercules Game Theatre XP

I need new RAM, and a mobo that can give mroe than 2.1v to RAM

Last edited by mr_mordred2095; 21st June 2007 at 3:55 PM.
mr_mordred2095 is offline   Reply With Quote

Join OCAU to remove this ad!
Old 13th April 2007, 3:27 AM   #2
lumghini
Member
 
lumghini's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Melbourne
Posts: 221
Default

you didn't state ur motherboard....but at the moment i think u should upgrade ur ram or cpu....

Pentium D830 @ 3.68GHz 1.31v
2 x 1GB ADATA 667 running at 816MHz stock volts
256MB 6600GT Stock running 22" and 20"
Gigabyte 8I945P Dual Graphic-R motherboard
1 x 320 seagate
1 x 250 maxtor
1 x 200 wd
1 x 200 seagate
Superflower 600W modular psu
Creative X-Fi ExtremeMusic
lumghini is offline   Reply With Quote
Old 13th April 2007, 3:40 AM   #3
TMM
Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 7,508
Default

clearly this thread will just be a ewang fest... so count me in!

@lumghini: If you're a gamer i'd upgrade the 6600GT, if not, a new mobo and a Core2Duo

AMD Opteron 144 @ 2900mhz, 1.5v
DFI LanParty nF4 Ultra-D
2GB G.Skill HZ PC4000
256MB Gigabyte 7600GT
Creative Audigy4
2x 250GB Seagate RAID0
Antec NeoPower 480W

Everything needs an upgrade
__________________
AWOL
TMM is offline   Reply With Quote
Old 13th April 2007, 9:52 AM   #4
dembones
Member
 
dembones's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Maryborough, QLD
Posts: 1,120
Default

TMM maybe jumping upto AM2 platform, but really what you've got is pretty damn good

C2D E6600 @ 3.6ghz
2gb Geil Ultra PC6400 @ 923 5-5-5-18 2.17V
ASUS P5N-E SLi
XFX 470mhz 7900GT
2x 120gb PATA seagate hdds
1x 200gb SATA western digital hdd
1x 250gb SATAII western digital hdd
500watt Antec smart power 2.0
Antec Plusview 1000amg case (modded)
Pioneer DVR-111D DVDRW
dembones is offline   Reply With Quote
Old 13th April 2007, 9:56 AM   #5
HumbleBum
Member
 
HumbleBum's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: United States
Posts: 16,807
Default

Not sure.. need to catch up with the new hardware

xp1800
Epox 8rda+
2 x Seagate 80gb IDE HDD
CDRW
DVD Rom
ATI 6900 Video Card 256mb
32" ACER LCD Monitor
__________________
Another day in this carnival of souls, Another night settles in as quickly as it goes. The memories of shadows, ink on the page. And I can't seem to find my way home
HumbleBum is offline   Reply With Quote
Old 13th April 2007, 10:00 AM   #6
stroggos2k
Member
 
stroggos2k's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Rozelle, Sydney NSW
Posts: 6,318
Default

You didn't mention how much ram you had, but I'd reccomend more storage.

My PC:

AXP 3200+
GF6200 256mb (I dont play games)
2x 512mb Kingston DDR-400
Abit AN7
80gb SATA + 5x 250gb Raid 5 in another PC for storage
8X Liteon DL DVD-RW
Lian Li v1000
Antec 350W Smartpower
Avermedia HDTV card
2x 21" Sony/Dell G500 CRT.
stroggos2k is offline   Reply With Quote
Old 13th April 2007, 10:07 AM   #7
matthudson
Member
 
matthudson's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Charlestown, NSW (2290)
Posts: 1,388
Default

You need more ram (so do i, and a bigger hdd, and a new mobo, CPU, GFX card)

2800+ Sempron @1.76ghz
1gb OCZ DDR RAM
ASUS K8NE Deluxe
250Gb Seagate + 40gb seagate
Pioneer 112D dual layer DVD burner
6600 GT
PSU in sig (I hope...i can never remember it...)
ChiMei 22" 221D + Optima 17" CM712tm
matthudson is offline   Reply With Quote
Old 13th April 2007, 10:26 AM   #8
FatBob
(Banned or Deleted)
 
Join Date: Dec 2006
Location: Sydney 2150
Posts: 139
Default

Dude...you definitely need a new vga card!!!!

My system:

AMD Athlon 64 3200+ @ 2.6GHZ
4x512MB DDR 400 Ram (2xCorsair, 2xKingston)
Nvidia 6800GT softmodded to GTX with correct oced speed
Asus A8S-X
2x250GB, 1x120GB,1x160GB HDD
Pioneer 109 and 110 DVD Burners
Media Card Reader
1GB USB Stick for Ready Boost
400W Yumcha PSU (I know...waiting on the PC&C 1KW PSU to come down in price a bit! )

I want a faster STALKER experience goddamn....or at least full dynamic lighting that can hold 30FPS+!
FatBob is offline   Reply With Quote
Old 13th April 2007, 10:33 AM   #9
Bert
Member
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Brisvegas
Posts: 1,373
Default

My biggest suggestion would be CPU and/or Video upgrade on that one.

My rig:

AMD 4800+ X2
2 Gb Corsair XMS
DFI Lanparty Ultra Mobo
2 x 150Gb Raptors (Raid0)
1 x 320Gb WD
MSI 8800GTS video
X-Fi extreme music
16x DVD-RW drive
Thermaltake Kandalf case
__________________
Intel Core i7 7700k - Noctua NH-D15 CPU cooler - 2 x 16Gb Corsair Vengeance 3000 - Gigabyte Z270 Gaming 7 Mobo - nVidia GTX980 Ti - Corsair HX1000i PSU - Apps/Games: Samsun 960pro nvme SSD 512Gb - Storage: Hitachi 3TB - Thermaltake Core v71 case - Dell U3415W Monitor
Mickv.com - TF2 Screenies
Bert is offline   Reply With Quote
Old 13th April 2007, 10:47 AM   #10
kona_boy
Member
 
kona_boy's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: BC, Canada
Posts: 5,135
Default

^^ close thread ^^
__________________
Brisbane Roar FC - 2010/11 and 2011/2012 Champions!
CAMPEONES CAMPEONES OLE! OLE! OLE!
kona_boy is offline   Reply With Quote
Old 13th April 2007, 10:51 AM   #11
TX3
Member
 
TX3's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Perth, WA
Posts: 3,563
Default

I see nothing wrong with your system, but if I wanted to be nitpicky I would have gone with more of a gamers RAM. Other than that just make sure your peripherals etc. are upto scratch (m/kb, monitor, spkrs)

Mine:

Motherboard: DFI Lanparty SLI-DR
CPU: 3700+ San Diego
Memory: OCZ PC3200 CL2 (4x512MB)
HDD0: Seagate 36GB
HDD1: Seagate 250GB
DVD: Pioneer DVR-110
Video: BFG 7800GTX OC
Sound: X-Fi Exterme Music
Speakers: Logitech Z-640
Monitor: Samsung 913N
Mouse: Logitech MX1000
Keyboard: Logitech G15
Case: Lian Li PC60
PSU: Enermax 600W


EDIT: lol, timing me
TX3 is offline   Reply With Quote
Old 13th April 2007, 11:02 AM   #12
Deckham
Member
 
Deckham's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Essendon, Melbourne
Posts: 6,964
Default

Quote:
Originally Posted by TX3 View Post
Motherboard: DFI Lanparty SLI-DR
CPU: 3700+ San Diego
Memory: OCZ PC3200 CL2 (4x512MB)
HDD0: Seagate 36GB
HDD1: Seagate 250GB
DVD: Pioneer DVR-110
Video: BFG 7800GTX OC
Sound: X-Fi Exterme Music
Speakers: Logitech Z-640
Monitor: Samsung 913N
Mouse: Logitech MX1000
Keyboard: Logitech G15
Case: Lian Li PC60
PSU: Enermax 600W
This idea is kinda useless without listing what you use the PC for...
Anyway - time to get a dual/quad core for you. Maybe a DX10 card if you game. That 36gb raptor is looking tired. Oh - and your monitor is a little small, don't you think? Bleh.

6600@3.2ghz
P5B deluxe/wifi
2gb Supertalent 800mhz
7900gs
Tagan 650w
CM Stacker original
Audigy II
2x 250gb WD Sata
2x 300gb Seagate Sata
2x 20" BenQ LCD
G15/MX1000 (changing to MX Revolution in a few days)

* Very light gamer.
__________________
Deckham is offline   Reply With Quote
Old 13th April 2007, 11:03 AM   #13
Tobes1990
Member
 
Tobes1990's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Newcastle, NSW
Posts: 3,142
Default

More RAM. 4gb for vista would be good. Also a DX10 card, for vista.

Laptop: Dell Inspiron 6400
Core Duo 1.73Ghz
1x1GB DDR2 somethingorrather...(one stick for upgradeability)
80GB Hdd (70gb acessible.....)
Mobility Radeon x1400

Ill get a portable hard drive soon.

Desktop (Family PC, I dont use it much anymore)
A64 3000+
2x512mb DDR 400 Corsair XMS
6600GT 128mb DDR3 AGP
GA-K8NSC 939
1x40gb Hitachi IDE Drive
1x80gb Maxtor IDE Drive
Thermaltake Truepower 480W (16A + 17A 12V rails.)
__________________
Quote:
Originally Posted by flareau View Post
if you really want to multi-task, piss on your tooth brush - thus also saving water.
OCAU Metal Club - Member #9999 | last.fm | Buy my Car!
Good People/Traders: nikloas, Lichey, vanlan2010, Simonk83, Demonic2005, dudemachine, sml_nail, NetGX, Thrawn, anark1, ozdealer, master phi, tzortst

Last edited by Tobes1990; 13th April 2007 at 11:06 AM. Reason: Bastard beat me to it haha
Tobes1990 is offline   Reply With Quote
Old 13th April 2007, 11:15 AM   #14
sealish
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Melbourne's Wild West
Posts: 510
Default

Don't know much about laptop upgradibility so for your Family PC - More storage space! Regardless of what you do on it, you can always use more HDD's - a couple of 320Gb's would go down well as replacements.

E6400 @ 3.2
Scythe Ninja
Gigabyte DS3P 3.3
2Gb Kingston 667 @ 800
ASUS 8800GTS 640Mb
80Gb (Vista be here)
320Gb (XP install and other crap)
120Gb IDE (just cause it wasn't being used)
Pioneer 212
Pioneer 110D
OCZ Gamestream 700w
MX5000 bluetooth kb/mouse
Chi Mei 22" LCD
Creative 2.1 something speakers (no space for 5.1 in my room)

It's all packed into a Cooler Master Centurion which feels lacking in space with all that so my next upgrade was set to be a new case or a second 22" LCD. What does the next poser think?
__________________
nothing here
sealish is offline   Reply With Quote
Old 13th April 2007, 11:26 AM   #15
the _rick
Member
 
the _rick's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: 3121
Posts: 999
Default

nice rig, but all in a Centurion? get a decent lian li or stacker.

now me
my rig mainly high end gaming and watching stuff
E6600 (stock)
P5W DH Deluxe
XFX 8800GTX (stock)
2gb gskill HZ (default spd @ 266, loose and slow)
2 80gb SATA II raid0 (15% left)
250gb storage SATA II (5% left)
watercooled (Cathar's G4, MCP655, GT240, all nexus fans)
GB Aurora Black (customized, nexus all round, 4:3 drive cage, killed leds)
Corsair HX620W
pioneer 112D black
std M$ keyboard
G7 Carbon
Z5450
Dell 2407WFP
XP Pro

edit: cheers s3kemo, that's what i was thinking, though not and X-Fi, perhaps a claro, but definitely storage, perhaps 500GB
__________________
Machine full of stuff

Last edited by the _rick; 13th April 2007 at 11:54 AM.
the _rick is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
computer, upgrade

Sign up for a free OCAU account and this ad will go away!

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time now is 7:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
OCAU is not responsible for the content of individual messages posted by others.
Other content copyright Overclockers Australia.
OCAU is hosted by Micron21!