Overclockers Australia Forums

OCAU News - Wiki - QuickLinks - Pix - Sponsors  

Go Back   Overclockers Australia Forums > Specific Hardware Topics > Video Cards & Monitors

Notices


Sign up for a free OCAU account and this ad will go away!
Search our forums with Google:
Reply
 
Thread Tools
Old 14th March 2012, 8:06 PM   #1
Tycn Thread Starter
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Sydney
Posts: 202
Default Catleap Q270 - 27" 2560*1440 IPS LED for ~$280

Here.

There's a massive amount of discussion going on about this on other forums, I'm surprised to see nary a mention over here.

No anti glare coating which may or may not be a perk.

http://www.overclock.net/t/1215866/r...d-catleap-q270
http://www.overclock.net/t/1225919/y...p-monitor-club

Quote:
Originally Posted by RandomWally View Post
Here we go:


Basic models

These are the base models. There are a number of variants of each one, offering extra inputs, different stands, tempered glass over the panel, speakers etc.


Yamakasi Catleap Q270 LED

Click to view full size!



Review

This is the one that was 'overclockable' up to 97hz, depending on when it was manufactured:

A = January
B = February
C = March

The screens with a 2B serial were overclockable, but everyone who has received a 2C serial unit thus far has reported this is no longer the case. Apparently the manufacturer swapped to a different, seemingly inferior control board in March. The ebay sellers are most likely sold out of 2Bs at this stage.


Achieva Shimian QH270


Click to view full size!



Review

This is the OEM version of the Hazro HZ27WC sold in the UK for 400 GBP.


Crossover 27Q LED


Click to view full size!



Review

Has a metal housing and the QH270 LED-P has an adjustable, rotatable stand (this is the one I've bought). Marginally higher response time than the others for some reason (see response time graph below).


PCBANK 3VIEW PB2700


Click to view full size!



Review

The review rates it as marginally better than the other panels in terms of contrast ratio, gamma and response time. It's only just been listed on ebay so I don't think anyone actually has any hands on experience with one yet.


A fifth model has just been listed on ebay:

First Semiconductor FSM-270HJ

It's meant to be built on the same panel as the others but not much seems to be known about it yet.




Major ebay sellers and their range:

Dream Seller

dcsamsungmall

Red-Cap

green-sum



Comparison of response times, they're all in there somewhere

Last edited by Tycn; 5th August 2012 at 11:11 PM.
Tycn is offline   Reply With Quote

Join OCAU to remove this ad!
Old 14th March 2012, 8:12 PM   #2
hairy
Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 185
Default

worth a look i think, wonder how much postage is
__________________
fractal xl, asrock extreme 4, 3930k, 32 gig trident x2400, gtx titan sli, heligon hsf, 2x 120gig agility's, 1.5tb seagate, 8x2tbseagate lp's perc6i, 29 inch and 2x24 inch aoc monitors in surround.
hairy is offline   Reply With Quote
Old 14th March 2012, 8:12 PM   #3
Lardman
Member
 
Lardman's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: ACT 2607
Posts: 4,253
Default

Seems like the Yamakasi monitors - apparently they're quite good too.
__________________
Blogrant! | Steam: reijin.au | PC: i5-4670 / 780Ti / Q-08B
Lardman is offline   Reply With Quote
Old 14th March 2012, 8:19 PM   #4
Tycn Thread Starter
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Sydney
Posts: 202
Default

There's couple of similarly priced models floating around from Korean eBay sellers but the Catleap seems to have gained the most attention due to the refresh rate and and apparently higher quality stand.

And that's ~$352 shipped, down from $400 just a week ago.
Tycn is offline   Reply With Quote
Old 14th March 2012, 8:55 PM   #5
Toliandar
Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 151
Default

What does this mean?

"All the Catleap monitors seem to hit 85hz+ (97hz 100hz being the highest so far, which is the GPU's limit at this resolution), while my Achieva can't go above 70hz."

I didn't think desktop resolution/refresh rate was limited by the GPU for some time...like maybe a TNT2 or something? Or by GPU do they mean something else?

Also it's not clear if it does 1440p @ 85KHz+ or not.

Last edited by Toliandar; 14th March 2012 at 8:59 PM.
Toliandar is offline   Reply With Quote
Old 14th March 2012, 10:43 PM   #6
demowhc
Member
 
demowhc's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Melbourne
Posts: 1,829
Default

Its something to do with the video cards ability to run higher pixel clocks, AMD is limited to 330mhz (?) and can run a max of 85hz at native res on those displays, Nv can do 100hz apparently.
demowhc is offline   Reply With Quote
Old 14th March 2012, 10:55 PM   #7
Shreaver
Member
 
Shreaver's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Queenland
Posts: 1,276
Default

There might be some dead pixels...
__________________
i7 930 4GHz HT 1.325V | Corsair H80 | M4 Crucial 128G | GB X58A-UD3R Rev 1.0 F6 | Corsair Dominator GT 1528MHz 12GB (7-7-7-20-2) | Zotac GTX680 | SeaSonic X-750 80+ | CM Storm Sniper Black Mesh Edition
Logitech G19 Keyboard | Razer Imperator Mouse | Logitech Z5500 | Samsung BX2450 + Samsung 2053BW
Shreaver is offline   Reply With Quote
Old 14th March 2012, 11:11 PM   #8
m0n4g3
Member
 
m0n4g3's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Kalgoorlie, WA
Posts: 1,618
Default

Quote:
Originally Posted by Shreaver View Post
ROFL that ad is full of fail? As if the 5870 doesn't have dual link dvi? So why is it that i can run 1920x1080 3D through my S27A950D via the supplied dvi cable??!?!? O_o
__________________
i5-2500k @ 4.5ghz with EK Supreme-HF | Asus Maximus 4 Gene-z Gen3 | Crossfire HIS 7970 with EK CU Blocks | G.Skill Ripjaws Z 2133CL11 | 120gb Vertex 3 | Xigmatek Elysium | Danger Den Monsoon D5 Dual Res bay, Koolance PMP-450 Pump | 2x XSPC RX360 Rads with 3xScythe Slipstream 1900rpm each | 3/8" Danger Den Black UV tubing | Red Monsoon Compression fittings
m0n4g3 is offline   Reply With Quote
Old 14th March 2012, 11:23 PM   #9
Punster
Member
 
Punster's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 846
Default

Quote:
Originally Posted by Tycn View Post
Can't see the much pricier U2711 doing that
Poor mans U2711 IMO.
__________________
PC: Intel i7 4770K @ 4.2GHz with Corsair H110, MSI Z87 Mpower Max, 16GB G.Skill Trident 2400MHz @ 10-12-12-31-1T, Crossfire Sapphire R9 290 Tri-X OC, OCZ Samsung 840 Pro 256GB, 2TB WD Black, ASUS PB278Q 27" IPS, Corsair HX-1000 Watt PSU, Windows 8 Pro 64-bit.
Trades: Lots
Punster is offline   Reply With Quote
Old 14th March 2012, 11:30 PM   #10
MrSmoke
Member
 
MrSmoke's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: NSW, Blue Mtns NizzleBiX
Posts: 2,370
Default

would make for a decent 2nd monitor to go with my U2711
__________________
MAIN RIG - 3770K | ASUS P8Z77-V Pro | GTX670 | Intel 520 120G + 2TB | Corsair AX850 | 8GB G.Skill RipjawsX 17000CL9D | Corsair H100 | Dell U2711 | Corsair 650D | ASUS STX
SERVER - Q9400 | GA-EP45-DS4P | 16.42TB Formatted | 2gb RAM | Norco 4224
Frequency LANs and Gaming | My Band!
MrSmoke is offline   Reply With Quote
Old 14th March 2012, 11:50 PM   #11
Tycn Thread Starter
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Sydney
Posts: 202
Default

Quote:
Originally Posted by Shreaver View Post
Haha. Up to 10 before it's considered defective according to the Korean standard it seems although people in the OCN thread have been getting a lot less, if at all. Apparently one of the sellers is offering to check for an additional $60 though it becomes a bit less good of a deal at that point.
Tycn is offline   Reply With Quote
Old 15th March 2012, 12:21 AM   #12
RandomWally
Member
 
RandomWally's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Brisbane 4101
Posts: 900
Default

Quote:
Originally Posted by Punster View Post
Poor mans U2711 IMO.
Some of us are poor lol. Also NO PIXIE DUST!
RandomWally is offline   Reply With Quote
Old 15th March 2012, 2:33 AM   #13
Domokun
Member
 
Domokun's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,190
Default

Every time I start saving money, this happens...
__________________
"I will never say never." Justin Bieber | "I think I got wet up here." Jen-Hsun Huang
Domokun is offline   Reply With Quote
Old 15th March 2012, 2:42 AM   #14
Dr Evil
Member
 
Dr Evil's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Perth
Posts: 2,698
Default

Quote:
Originally Posted by Shreaver View Post
Just for the lolz of lazy people



Quote:
Originally Posted by Punster View Post
Poor mans U2711 IMO.
Hahaha my thoughts exactly

The only input it supports is 1x Dual-Link DVI
__________________
Main Rig : System | Setup
PlayStation Network / Origin / Steam Username: YourGraveyard
Quote:
Originally Posted by Akh-Horus View Post
I forgot the bogan stamp, the Southern Cross tattooed on the inner forearm!
Quote:
Originally Posted by Foos View Post
won't the electric handbrake annoy the bogans?

Last edited by Dr Evil; 15th March 2012 at 2:44 AM.
Dr Evil is offline   Reply With Quote
Old 15th March 2012, 2:47 AM   #15
proffesso
Member
 
proffesso's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Watsonia, Melbourne
Posts: 8,886
Default

Quote:
Originally Posted by Punster View Post
Poor mans U2711 IMO.
and the Dell is just a poor mans SX2762W-HX, whats your point?
__________________
If at first you don't succeed, remove all evidence you ever tried.
proffesso is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Sign up for a free OCAU account and this ad will go away!

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time now is 8:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd. -
OCAU is not responsible for the content of individual messages posted by others.
Other content copyright Overclockers Australia.
OCAU is hosted by Internode!