Overclockers Australia Forums
OCAU News - Wiki - QuickLinks - Pix - Sponsors  

Go Back   Overclockers Australia Forums > Specific Hardware Topics > Portable & Small Form Factor

Notices


Sign up for a free OCAU account and this ad will go away!
Search our forums with Google:
Reply
 
Thread Tools
Old 29th January 2013, 6:45 PM   #1
niloch Thread Starter
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Ballarat
Posts: 241
Question Need help with tablet

I have a received a Super pad from china,cant use google play wont connect to there servers it tells me. front weather is stuck on beijian,What can i do to make it more userable? when i try to update google play manually it tells, there is a parse error

Model number: deb
firmware: 2.1-update1
kernel: 2.6.32.9 jaws-bld@emma2 #1 Thu dec 30
build: deb-r2.1.1561
__________________
i7 3820/ASUS p9x79 pro/16GB (4x4) 2133 G.Skill RipjawsZ PSU Corsair HX1000
Learn from others mistakes

Last edited by niloch; 29th January 2013 at 6:49 PM. Reason: extra info
niloch is offline   Reply With Quote

Join OCAU to remove this ad!
Old 29th January 2013, 6:46 PM   #2
power
Member
 
power's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: brisbane
Posts: 33,938
Default

flash it with a different ROM.
__________________
this is who we are.
power is online now   Reply With Quote
Old 29th January 2013, 6:52 PM   #3
niloch Thread Starter
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Ballarat
Posts: 241
Default

Quote:
Originally Posted by power View Post
flash it with a different ROM.
never done, dont have a clue what to or how too flash
__________________
i7 3820/ASUS p9x79 pro/16GB (4x4) 2133 G.Skill RipjawsZ PSU Corsair HX1000
Learn from others mistakes
niloch is offline   Reply With Quote
Old 29th January 2013, 8:06 PM   #4
power
Member
 
power's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: brisbane
Posts: 33,938
Default

Was the tablet setup when you got it or did you run through that, if not hard reset. Even a cheap dodgy Chinese tablet should connect to the play store. It's called Market on a 2.1 device before it updates.
__________________
this is who we are.
power is online now   Reply With Quote
Old 29th January 2013, 9:19 PM   #5
niloch Thread Starter
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Ballarat
Posts: 241
Default

Quote:
Originally Posted by power View Post
Was the tablet setup when you got it or did you run through that, if not hard reset. Even a cheap dodgy Chinese tablet should connect to the play store. It's called Market on a 2.1 device before it updates.
I have factory reset three times and yes it is still called market on this tablet still, does google play normally work on 2.1?
__________________
i7 3820/ASUS p9x79 pro/16GB (4x4) 2133 G.Skill RipjawsZ PSU Corsair HX1000
Learn from others mistakes
niloch is offline   Reply With Quote
Old 30th January 2013, 6:42 AM   #6
niloch Thread Starter
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Ballarat
Posts: 241
Default

Oh for help in times of need, who will be my friend
__________________
i7 3820/ASUS p9x79 pro/16GB (4x4) 2133 G.Skill RipjawsZ PSU Corsair HX1000
Learn from others mistakes
niloch is offline   Reply With Quote
Old 30th January 2013, 9:28 AM   #7
power
Member
 
power's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: brisbane
Posts: 33,938
Default

when you first connect to the market on a 2.1 device it should automatically update to the Play store, check your region settings are correct.
__________________
this is who we are.
power is online now   Reply With Quote
Old 30th January 2013, 3:17 PM   #8
niloch Thread Starter
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Ballarat
Posts: 241
Default

Quote:
Originally Posted by power View Post
when you first connect to the market on a 2.1 device it should automatically update to the Play store, check your region settings are correct.
Have looked at regional settings all set too australia
__________________
i7 3820/ASUS p9x79 pro/16GB (4x4) 2133 G.Skill RipjawsZ PSU Corsair HX1000
Learn from others mistakes
niloch is offline   Reply With Quote
Old 30th January 2013, 3:21 PM   #9
power
Member
 
power's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: brisbane
Posts: 33,938
Default

It really does sound like you will have to root the device and flash a different ROM, someone else may know.

otherwise you can try stuff like the below.

http://www.howtogeek.com/106175/the-...ndroid-market/
__________________
this is who we are.
power is online now   Reply With Quote
Old 30th January 2013, 6:38 PM   #10
niloch Thread Starter
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Ballarat
Posts: 241
Question I still need help

Thank you for your help Power, anyone else?
__________________
i7 3820/ASUS p9x79 pro/16GB (4x4) 2133 G.Skill RipjawsZ PSU Corsair HX1000
Learn from others mistakes
niloch is offline   Reply With Quote
Old 31st January 2013, 6:50 PM   #11
niloch Thread Starter
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Ballarat
Posts: 241
Default

It looks like I am beyond help
__________________
i7 3820/ASUS p9x79 pro/16GB (4x4) 2133 G.Skill RipjawsZ PSU Corsair HX1000
Learn from others mistakes
niloch is offline   Reply With Quote
Old 31st January 2013, 7:00 PM   #12
BeanerSA
Member
 
BeanerSA's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Gateway to the Barossa
Posts: 3,547
Default

If I may be frank, you bought a shit device, and it's only salvation is through (you learning to) root it and put on another rom.

Failing that, buy something decent, like a nexus or other similar quality device.

(I'm all for cheap and nasty, but not if it doesn't do what you want it to do).
__________________
Quote:
Originally Posted by Madengineer View Post
If you follow the rules and use your brains. Everything works out.
BeanerSA is online now   Reply With Quote
Old 31st January 2013, 7:56 PM   #13
niloch Thread Starter
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Ballarat
Posts: 241
Default

I believe that it is a Fly touch 2
Operating System
Google Android 2.1 operating system with Android market(free apps)

Processor
Infotm X220 1GHz ARM11

Memory
256 MB (DDR2, 128MByte*2 )

Storage
2GB Internal Storage (support (SDHC) Maximum up to 32GB)

Display 10.1" TFT Touch LCD
Durable glass screen
1024*600 resolution 16:9

MicroSD Card Reader
Supports 128MB - 32GB

Network/Wireless Connection
Built-in 10/100 Ethernet Port, WIFI 802.11b/g

Support USB plugin 3G / 3.5G network module

Input/Output Ports 2 x USB Ports
1 x HDMI port
2 X CF card (SDHC) slots
Headphone Jack
Audio Jack
DC Charger port
Stereo Speakers



Language Supports Czech, Danish, Dutch, English, Spanish, French, German, Greek, Italian, Japanese, Korean, Norwegian, polish, Portuguese, Russian, Swedish, Turkish, T-chinese, S-Chinese.

Software Supports Contacts, Calendar, YouTube, Camera, Gmail, Voice Search, wowReader, OI File Manager, Calculator, Ethernet Setting, Alarm Clock, Browser, Talk, Apps Market, Maps, 3G Setting, CCPlayer, Setting, Gallery, PhotoFrame, System Update, Sound Recorder, ADSL Settings, Music, Wi-Fi Settings, Email, Simeji, gps-test V2.2

External Buttons Power Button
Back
Menu
Home

Power 7.4V 3800mAh
Up to 3~4 hours of surfing the web on Wi-Fi, watching video, or listening to music
Up to 4~5 hours with WiFi off

Product Dimensions & Weight 269.91mm*170.45mm*14.89mm
2 Kg
__________________
i7 3820/ASUS p9x79 pro/16GB (4x4) 2133 G.Skill RipjawsZ PSU Corsair HX1000
Learn from others mistakes

Last edited by niloch; 6th February 2013 at 1:19 PM. Reason: Add infomation
niloch is offline   Reply With Quote
Old 20th February 2013, 8:10 PM   #14
niloch Thread Starter
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Ballarat
Posts: 241
Default

Found out it is a Flytouch II and everywhere I find the upgrade firmware the link is dead.
__________________
i7 3820/ASUS p9x79 pro/16GB (4x4) 2133 G.Skill RipjawsZ PSU Corsair HX1000
Learn from others mistakes
niloch is offline   Reply With Quote
Old 20th February 2013, 9:35 PM   #15
terrastrife
Member
 
terrastrife's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: ADL/SA The Monopoly State
Posts: 17,131
Default

What did you want to do with it?
A single core with 256MB of RAM is going to struggle with anything except the most basic of web browsing. Multitasking is out of the question.

You may just have to root and install APK manually.

THe problem with a lot of cheap devices is they need to emulate the ID of a more well known device,, the Market/Play store only allows certified devices. You have other market type apps available like Amazon, etc that don'[t require this.

Try XDA.
terrastrife is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Sign up for a free OCAU account and this ad will go away!

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time now is 1:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd. -
OCAU is not responsible for the content of individual messages posted by others.
Other content copyright Overclockers Australia.
OCAU is hosted by Internode!