Overclockers Australia Forums
OCAU News - Wiki - QuickLinks - Pix - Sponsors  

Go Back   Overclockers Australia Forums > General Topics > Newbie Lounge

Notices


Sign up for a free OCAU account and this ad will go away!
Search our forums with Google:
Reply
 
Thread Tools
Old 10th March 2005, 6:38 PM   #1
kripz Thread Starter
Member
 
kripz's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Near Frankston
Posts: 2,640
Default Unknown Hardware in windows

In task manager i have one unknown hardware, how can i find out what it is so i can install the drivers??

Device Instance ID: ACPI\PNP0510\3&13C0B0C5&0
Hardware Ids: ACPI\PNP0510 and *PNP0510

Device Type: Other Devices
Manafacturer: Unknown
Location on PCI bus.
__________________
My Rig i7 4790, Z87X-UD3H, Gigabyte GTX780
My Successful Trades 28
kripz is offline   Reply With Quote

Join OCAU to remove this ad!
Old 10th March 2005, 11:42 PM   #2
tazwegion
Member
 
tazwegion's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Central Victoria
Posts: 379
Lightbulb

Have a look!

Seriously open your case and look @ the PCI device once you have the model no. and manufacturer (or chipset) you can google for the drivers to d/l

Ummm... looking @ those codes, it looks like that PCI device is PnP (Plug 'n' Play) isn't PnP supposed to be self configuring?
__________________
Caution: Retro-ism is a way of life...
tazwegion is offline   Reply With Quote
Old 11th March 2005, 12:34 AM   #3
looktall
Working Class Hero
 
looktall's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: brabham.wa.au
Posts: 19,286
Default

tazwegion, just because a device in the pci bus, does not mean it is actually using a pci slot.

after a quick google on PNP0510 i get the impression this is an IRDA port.
most likely in the form of pin headers on the board.
looktall is online now   Reply With Quote
Old 11th March 2005, 12:45 AM   #4
tazwegion
Member
 
tazwegion's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Central Victoria
Posts: 379
Smile

That being the case, couldn't kripz use the m/board driver install CD (which come in the retail m/board package) OR use the chipset/board information 'gleaned' from having a look inside the PC case to seek out the appropriate driver?
__________________
Caution: Retro-ism is a way of life...
tazwegion is offline   Reply With Quote
Old 11th March 2005, 2:59 AM   #5
charliebrown_au
Awaiting Email Confirmation
 
charliebrown_au's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Brisbane, QLD, Australia
Posts: 2,745
Default

Quote:
Originally Posted by kripz
In task manager i have one unknown hardware, how can i find out what it is so i can install the drivers??

Device Instance ID: ACPI\PNP0510\3&13C0B0C5&0
Hardware Ids: ACPI\PNP0510 and *PNP0510

Device Type: Other Devices
Manafacturer: Unknown
Location on PCI bus.
Install Everrest home or pro .. Should detect every bit of hardware
charliebrown_au is offline   Reply With Quote
Old 11th March 2005, 8:02 AM   #6
kripz Thread Starter
Member
 
kripz's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Near Frankston
Posts: 2,640
Default

Quote:
Originally Posted by looktall
tazwegion, just because a device in the pci bus, does not mean it is actually using a pci slot.

after a quick google on PNP0510 i get the impression this is an IRDA port.
most likely in the form of pin headers on the board.
Thanks for that, ill install drivers when i get home see if that fixes the problem.

Oh while im here, what do i have to buy to plug into my mother board to be able to use irda?
__________________
My Rig i7 4790, Z87X-UD3H, Gigabyte GTX780
My Successful Trades 28
kripz is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2005, 3:00 AM   #7
Zzapped
Member
 
Zzapped's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Madora Bay
Posts: 11,989
Default

you will need an ir module/adaptor
__________________
Seti 50,000 Club Seti 100WU per Day Club
Got Flickr ?
Quote:
Originally Posted by Agg
another great contribution from zzapped .
Zzapped is offline   Reply With Quote
Old 12th March 2005, 10:13 AM   #8
kripz Thread Starter
Member
 
kripz's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Near Frankston
Posts: 2,640
Default

http://abit-usa.com/products/mb/driv...ries=1&model=6

I couldnt find IRDA drivers??
__________________
My Rig i7 4790, Z87X-UD3H, Gigabyte GTX780
My Successful Trades 28
kripz is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Sign up for a free OCAU account and this ad will go away!

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time now is 2:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd. -
OCAU is not responsible for the content of individual messages posted by others.
Other content copyright Overclockers Australia.
OCAU is hosted by Internode!