Alone In The Dark (PC) keeps Crashing

Discussion in 'PC Games' started by Harper:ToV, Oct 8, 2008.

  1. Harper:ToV

    Harper:ToV Member

    Joined:
    Jun 4, 2007
    Messages:
    1,337
    Location:
    Sydney, The LAN DownUnda
    I picked up a copy of Alone in The Dark. Every times I try running the game, the game crashes.

    I have only been able to get the game to run once. During this time I did adjust my max out my display setting. Ever since then, the game just want to crash on start up.

    I have uninstalled and reinstalled.

    I have even removed my copy of nero off my system as I was reading on line that it's one of the software that has been known to cause problem.

    It's a legit copy.
    I am currently running windows vista on the below computer in my sig. All the drivers are up to date as it did a clean Vista Home Premium install this morning.

    Any suggestions on what is going on?
    Is there patch out for this game?
     
  2. power

    power Member

    Joined:
    Apr 20, 2002
    Messages:
    50,755
    Location:
    brisbane
    which alone in the dark, there are several.
     
  3. Harper:ToV

    Harper:ToV Member

    Joined:
    Jun 4, 2007
    Messages:
    1,337
    Location:
    Sydney, The LAN DownUnda
    The lastest one.
     
  4. power

    power Member

    Joined:
    Apr 20, 2002
    Messages:
    50,755
    Location:
    brisbane
    the only thing i can think of off the top of my head is the nasty ass copy protection it has.
     
  5. Warpy

    Warpy Member

    Joined:
    Nov 25, 2004
    Messages:
    3,929
    Location:
    Adelaide
    Are you running this game via optical sound or non analogue? You wont believe this, but it crashes for me everytime if i have my sound rigged up to my amp via optical. Through headphones works everytime I heard of startup problems on a German site and that was the fix, worked everytime for me since I used headphones.
     
  6. Harper:ToV

    Harper:ToV Member

    Joined:
    Jun 4, 2007
    Messages:
    1,337
    Location:
    Sydney, The LAN DownUnda
    Analog. However my speakers are 5.1. Really don't care that much for using my laptop speakers. But I will give this a shot.
     
  7. Harper:ToV

    Harper:ToV Member

    Joined:
    Jun 4, 2007
    Messages:
    1,337
    Location:
    Sydney, The LAN DownUnda
    Well, shit on me. I change my sound setting on my notebook from 5.1 to Stareo, and it works.

    I would of never guess that one.

    Thank you. :thumbup:

    Now lets see if I can pump up the graphics.
     
  8. Warpy

    Warpy Member

    Joined:
    Nov 25, 2004
    Messages:
    3,929
    Location:
    Adelaide
    Yup 5.1 killed it for me too! Glad your sorted :thumbup:
     
  9. Flux

    Flux Member

    Joined:
    Jul 4, 2007
    Messages:
    1,511
    Location:
    Melbourne
    I would just like to add an official what the fuck?
     
  10. Warpy

    Warpy Member

    Joined:
    Nov 25, 2004
    Messages:
    3,929
    Location:
    Adelaide
    I know - its very very lucky I found this German site! I haven't found the fix anywhere else either!
     
  11. Harper:ToV

    Harper:ToV Member

    Joined:
    Jun 4, 2007
    Messages:
    1,337
    Location:
    Sydney, The LAN DownUnda
    I was able to play it last night. The controls via keyboard are a bit of a pest
     
  12. Warpy

    Warpy Member

    Joined:
    Nov 25, 2004
    Messages:
    3,929
    Location:
    Adelaide
    Just goes to show how much you can't really have much confidence in these game companies, especially when they release a product which clearly lacks any through testing!
     

Share This Page