AMD Catalyst 14.12 "Omega" Driver..

Discussion in 'Video Cards & Monitors' started by Vladdo, Dec 9, 2014.

  1. Vladdo

    Vladdo Member

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Messages:
    8,498
    Location:
    Laverton, Melbourne
    So the catalyst haven't been slacking and have been hard at work updating their drivers..

    Nice Xmas present..

    http://www.guru3d.com/articles-pages/amd-catalyst-14-12-driver-the-omega-driver,1.html

    Download win 8.1 x64 drivers..
    http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows+8.1+-+64
     
    Last edited: Dec 9, 2014
  2. kix

    kix Member

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    3,268
    Location:
    Whingey
    Someone try it out on BF4 and report back.:thumbup:
     
  3. .Radiant

    .Radiant Member

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    4,737
    Location:
    brizbun
    VSR (the best feature IMO) is pretty lame for the time being.

    [​IMG]

    Only a handful of cards with a handful of resolutions.

    I'll keep using GeDoSaTo for now.
     
  4. TaroT

    TaroT Member

    Joined:
    Jan 18, 2002
    Messages:
    8,705
    Location:
    Hazelbrook nsw 2779
    yeah doesn't work on my dell 30 inch
    drivers so far seem ok for the 290 and apu I have, haven't tested games though
     
  5. coolroy

    coolroy Member

    Joined:
    Jun 27, 2001
    Messages:
    2,745
    That's odd I have a dell U3011 & all good so far (last 24 hours).

    Admittedly not played any games as yet.
     
  6. TaroT

    TaroT Member

    Joined:
    Jan 18, 2002
    Messages:
    8,705
    Location:
    Hazelbrook nsw 2779
    sorry wrote that wrong
    the vsr part of the drivers is what I meant
     
  7. BuzzPuppy

    BuzzPuppy Member

    Joined:
    Apr 22, 2004
    Messages:
    2,628
    Location:
    SE 'Burbs, Melbourne VIC
    I've really enjoyed them so far with one feature that has bugged me, a single 7970 driving a 120Hz eyefinity setup (AW2310 screens).

    I would have one screen drop back to 60Hz about once a week (DVI-I and two miniDP connections via active DisplayPort adapters) and ever since these drivers arrived, they've stayed at 120Hz across all three. :thumbup:
     
  8. kix

    kix Member

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    3,268
    Location:
    Whingey
    Is there a website where I can just download the driver only and not the complete
    288mb package?
     
  9. Omarko

    Omarko Member

    Joined:
    Nov 25, 2004
    Messages:
    4,129
    Location:
    Kellyville
    I installed the package after a year with no issues and I am getting BSOD with

    dxgkrnl.sys error

    any ideas?
     
  10. staffy007

    staffy007 Member

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    388
    Location:
    red cliffs vic
    a friend just yesterday uninstall the driver(safe mode) and go back to his old one, his was installed on a ssd aswell
     
  11. TaroT

    TaroT Member

    Joined:
    Jan 18, 2002
    Messages:
    8,705
    Location:
    Hazelbrook nsw 2779
  12. Bold Eagle

    Bold Eagle Member

    Joined:
    Jun 28, 2008
    Messages:
    8,137
    Location:
    Brisbane
    Don't install the crap called AMD Gaming Evolved unless you like nag-spyware, why they include crap like that defies belief.

    It will come up as Raptr is you accidentally install the crap!
     
  13. Frontl1ne

    Frontl1ne Member

    Joined:
    Mar 10, 2008
    Messages:
    3,886
    U2711? I have the same issue with my R9 280x. It was worse on my 7950, screen wouldn't even turn back on and I would have to restart the computer :tired:
     
  14. OP
    OP
    Vladdo

    Vladdo Member

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Messages:
    8,498
    Location:
    Laverton, Melbourne
    If you're getting dropped connections over Displayport, go back to DVI.. early revisions of displayport can be very touchy..
     
  15. TaroT

    TaroT Member

    Joined:
    Jan 18, 2002
    Messages:
    8,705
    Location:
    Hazelbrook nsw 2779
    u3011 and never had to restart just restart monitor.
    and yes dropped connection sounds about right.
     
  16. Omarko

    Omarko Member

    Joined:
    Nov 25, 2004
    Messages:
    4,129
    Location:
    Kellyville
    I uninstalled these and went back to few older versions but still getting the dxgkrnl.sys error. It only happens when the monitors go to sleep.

    really annoying and cant seem to find a fix. I googled and looks like many others have same issue. Short of reinstalling the whole OS and all my apps, I dont have a solution.

    If anyone has any ideas, let me know pls!
     
  17. OP
    OP
    Vladdo

    Vladdo Member

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Messages:
    8,498
    Location:
    Laverton, Melbourne
    Tried disabling the AMD external events utility in the services control panel?
     
  18. Omarko

    Omarko Member

    Joined:
    Nov 25, 2004
    Messages:
    4,129
    Location:
    Kellyville
    no I haven't, what does that do ?

    I'll give it a whirl now. thank
     
  19. Bold Eagle

    Bold Eagle Member

    Joined:
    Jun 28, 2008
    Messages:
    8,137
    Location:
    Brisbane
  20. Omarko

    Omarko Member

    Joined:
    Nov 25, 2004
    Messages:
    4,129
    Location:
    Kellyville
    thanks for that !!! it worked and fixed my issue !
     

Share This Page