1. Check out OCAU's review of the SpaceX Starlink satellite internet service!
    Dismiss Notice

AMD Radeon Polaris RX Discussion

Discussion in 'Video Cards & Monitors' started by stoker, Jun 1, 2016.

  1. spank36

    spank36 Member

    Joined:
    Feb 17, 2013
    Messages:
    281
    Location:
    brisbane
    :lol::lol::lol:
     
  2. spank36

    spank36 Member

    Joined:
    Feb 17, 2013
    Messages:
    281
    Location:
    brisbane
    Pretty sure ppl have been getting some good clocks out of the XFX cards, do it!
     
  3. LordHole

    LordHole (Banned or Deleted)

    Joined:
    Jul 15, 2014
    Messages:
    709
    Location:
    MELBOURNE
    I'm still rocking a 290x under water with ULPS disabled and Crimson Power Saving Disabled.

    I use ASUS GPU TweakII to force 100% clock usage with my OC .

    I can still manage to get nearly a consistent 60FPS in TitanFall 2 with 6050x1200 resolution.

    I don't bother with 1080p anymore.

    Need my peripheral covered unless Blizzard forces me to use a single monitor cough cough Overwatch.

    But by next year I'm going to have to retire my 290x :thumbup:
     
  4. Bez

    Bez Member

    Joined:
    Oct 13, 2002
    Messages:
    40
    Hey guys
    I had a go at overclocking my Rx480 Nitro+ last night.
    I used the Sapphire Trixx software.
    I set it to 1366Mhz and 2100 on the ram, and put power limit up 10%... everything else I left.

    Fired up BF1, normaly I would sit between 80-100fps on ultra.
    With my overclock I was getting a lot of drops down to 40-50 fps.

    I was running the hardware monitor and max temp was 80deg and there was no throttling on the 1366mhz..

    Anyone know why I would be getting big FPS drops ?
     
  5. RnR

    RnR Member

    Joined:
    Oct 9, 2002
    Messages:
    16,959
    Location:
    Brisbane
    Custom media PC mavens have something to look forward to...

    https://www.guru3d.com/news-story/his-to-offer-single-slot-radeon-rx-460-slim-icooler-oc.html
     
  6. TaroT

    TaroT Member

    Joined:
    Jan 18, 2002
    Messages:
    8,723
    Location:
    Hazelbrook nsw 2779
    you sure it isn't throttling... because that is what it sounds like, try ramping up the power limit to 20 and see what happens.

    other than that maybe you changed a setting and forgot. but without throttling there is no real explanation for the drop
     
  7. mesaoz

    mesaoz Member

    Joined:
    Jan 15, 2015
    Messages:
    7,961
    Location:
    South East QLD
    Did you undervolt at the same (when you overclocked)?
     
  8. Bez

    Bez Member

    Joined:
    Oct 13, 2002
    Messages:
    40
    Nope, left everything else as default...
     
  9. mesaoz

    mesaoz Member

    Joined:
    Jan 15, 2015
    Messages:
    7,961
    Location:
    South East QLD
    Should underclock at the same time, don't need full voltage to run max OC on the 480 (usually) and will help make sure you don't experience throttling
     
  10. FireOath

    FireOath Member

    Joined:
    Mar 2, 2016
    Messages:
    38
    Location:
    Bunbury WA
    Maybe hold off on the 1070's. There is word of a GPU dropping in December from AMD. Leaks shouldn't be too far away if true.
     
  11. TaroT

    TaroT Member

    Joined:
    Jan 18, 2002
    Messages:
    8,723
    Location:
    Hazelbrook nsw 2779
    there is rumour of a tweaked 480 but i wouldn't hold my breath seems a little weird to refresh that card so close to vega.....then again if they release enough of a boost that would fill the gap...hmmm,i,ll just gather all my chrissie and bday money till then :)
     
  12. Bez

    Bez Member

    Joined:
    Oct 13, 2002
    Messages:
    40
    Ok figured it out... I only noticed it when I was on a particular map.
    This seems to be a problem for everyone on this map since the BF1 patch.
     
  13. raincloudx

    raincloudx Member

    Joined:
    Dec 18, 2007
    Messages:
    1,989
    Location:
    Victoria
  14. spank36

    spank36 Member

    Joined:
    Feb 17, 2013
    Messages:
    281
    Location:
    brisbane
  15. TaroT

    TaroT Member

    Joined:
    Jan 18, 2002
    Messages:
    8,723
    Location:
    Hazelbrook nsw 2779
    its good but kicking ass is a bit of a stretch. i still see it as a better buy than the trumpvidia card because as this shows as the api progresses and the drivers progress the performance goes up whereas the trumpvidia cards tend to languish.

    the 12th should show up some more details with the horizon broadcast...right now i, m using...*puke* onboard video and honestly intel you suck...can't even play video well without blowing out the temps...so i, m caught in limbo grab a 480 to tide me over or suck it up.

    poor little furyx seems to have had an issue with the clean and move...artifact...really bad artifact....dead all leds on solid and no boot....still can't see the issue...sucks i loved that card.
     
  16. TaroT

    TaroT Member

    Joined:
    Jan 18, 2002
    Messages:
    8,723
    Location:
    Hazelbrook nsw 2779
  17. mAJORD

    mAJORD Member

    Joined:
    Jun 4, 2002
    Messages:
    12,059
    Location:
    Griffin , Brisbane
    This is far more likely related to the current Intel-Nvidia licencing deal expiring, meaning Intel will Licence [low level]tech / patents from AMD instead.

    Does not mean actual AMD GPU's on Intel chips, (and consequently, doesn't have the same $ value as licencing an entire GPU )

    Still a win for AMD if true, the rumor alone has bumped their price up
     
  18. raincloudx

    raincloudx Member

    Joined:
    Dec 18, 2007
    Messages:
    1,989
    Location:
    Victoria
    Apparently worth 88 million per quarter, not a bad move by AMD if true. Basically free money :thumbup:
     
  19. TaroT

    TaroT Member

    Joined:
    Jan 18, 2002
    Messages:
    8,723
    Location:
    Hazelbrook nsw 2779
    maybe the blind lemmings will look past advertising now :) plus more money more r&d so would be nice.
     
  20. Paulie_AU

    Paulie_AU Member

    Joined:
    Nov 29, 2013
    Messages:
    3,483
    Location:
    Brisbane
    Wow that sucks on the Fury X. I am a little worried about putting the block on mine, I have read about a couple dying in the exchange. :Paranoid:
     

Share This Page

Advertisement: