Arcade1Up / ALDI arcade cabinets

Discussion in 'Retro & Arcade' started by melatonin, Oct 24, 2018.

  1. qwertylesh

    qwertylesh Member

    Joined:
    Aug 21, 2007
    Messages:
    8,531
    Hell even on my full size cab, when me and another fatty play 2p games it's squashy and you need space beside both sides of the cab.
    If the cabs flush against a wall it's 1p play only
     
  2. mAJORD

    mAJORD Member

    Joined:
    Jun 4, 2002
    Messages:
    9,651
    Location:
    Griffin , Brisbane
    What's wrong with the standard sticks/buttons?
     
  3. power

    power Member

    Joined:
    Apr 20, 2002
    Messages:
    58,006
    Location:
    brisbane
    Best as a can tell not compatible with rpi or Pandora that most people shove in there. Also debatable quality.
     
  4. mAJORD

    mAJORD Member

    Joined:
    Jun 4, 2002
    Messages:
    9,651
    Location:
    Griffin , Brisbane
    Bugger. What sort of interface do joysticks/buttons use for rspi? Like USB game controller?
     
  5. MUTMAN

    MUTMAN Member

    Joined:
    Jun 27, 2001
    Messages:
    6,109
    Location:
    4109
    A 10-20 dollar "zero delay" usb encoder does the job fine.
    Depending on a few things you can use the gpio.
    But some extra setup and stuff on that.

    I dont know about latency times between the two, assume everything is better going direct ??? but interupts for gpio scanning must be a hit too ???
     
    Vanne likes this.
  6. Vanne

    Vanne Member

    Joined:
    Apr 20, 2003
    Messages:
    649
    I used to use a keyboard encoder, way back then, i am sure these chinese usb encoders are better than that.. lol
    And the joysticks are of course compatible, just maybe the quality isn't there, though they have been fine on mine, no complaints about the sticks there from the kids. :D
     
  7. elvis

    elvis Old school old fool

    Joined:
    Jun 27, 2001
    Messages:
    36,333
    Location:
    Brisbane
     
    MUTMAN likes this.
  8. nic55

    nic55 Member

    Joined:
    Dec 29, 2005
    Messages:
    108
    It's a good little shell for modding IMO, I've put a PC with bigbox in mine (SF2) after finding some slowdowns with a pi3.

    They've also just announced a Star Wars cab https://twitter.com/BionicBuzz/status/1138940634947960832
    Not sure on our chances of seeing it here, nothing seems to have been sold in AU since the original release.
     
    Last edited: Jun 13, 2019
    TheWedgie and MUTMAN like this.
  9. elvis

    elvis Old school old fool

    Joined:
    Jun 27, 2001
    Messages:
    36,333
    Location:
    Brisbane
  10. Grant

    Grant Member

    Joined:
    Jan 23, 2002
    Messages:
    1,292
    Location:
    Wollongong
  11. elvis

    elvis Old school old fool

    Joined:
    Jun 27, 2001
    Messages:
    36,333
    Location:
    Brisbane
    On my build list is a full sized TMNT for a mate. I need to get off my arse and start that.
     
    Vanne likes this.

Share This Page

Advertisement: