ARMA 3 - General Discussion

Discussion in 'PC Games' started by the_antipop, May 20, 2011.

  1. irR4tiOn4L

    irR4tiOn4L Member

    Joined:
    Nov 25, 2004
    Messages:
    3,084
    Location:
    Carlingford, Sydney
    So how does Altis compare to Chernarus?
     
  2. watto86

    watto86 Member

    Joined:
    Nov 30, 2004
    Messages:
    1,558
    Location:
    Newcastle
    Welllllll, I was on Lanbox, so....
     
  3. whatdoesthisdo

    whatdoesthisdo Member

    Joined:
    Jan 19, 2011
    Messages:
    9,843
    Location:
    Gold Coast
    In what way? It is absolutely massive and beautiful but it doesn't have that post apocalyptic feel to it.
     
  4. supernom

    supernom Member

    Joined:
    Apr 28, 2009
    Messages:
    2,608
    Location:
    Lyndhurst, Melb
    After all the talk I'm a bit dissapointed with Altis

    sure the scale and size is surely impressive! But a lot of it just feels so empty and wasted space.
    could be smaller, with more stuff.
    I only had a quick fly around but didn't see any properly dense forest area?
     
  5. Blah72

    Blah72 Member

    Joined:
    Mar 20, 2006
    Messages:
    2,760
    I'm loving Altis, there's plenty of forest from what i've seen, loving the really dense bamboo stuff as well. Cant say im disappointed at all, i prefer it to chernarus personally, feels like there is more variety in terrain. The textures seem better than on Stratis as well.

    Performance is good as well, luckily im not affected by the issues people have reported. Unfortunately MP is unplayable still, i get something like 10fps. Might have to retire my trusty old q6600.

    Not sure what they were going on about with the rain effects, rain is available now but its just as shit as it was in OFP.....cant see any improvement.

    I wish the editor was easier to use though, just basic things like choosing a units load out etc.
     
  6. Philll

    Philll Member

    Joined:
    Dec 30, 2008
    Messages:
    10,920
    It's surprisingly easy once you read up on it a bit, it's very simple code

    On the subject of UAVs... I know how to connect to one, fly it, shoot things etc, but what is the point of the laser on them in single player? You can mark objects for who? How do you fire on something a UAV is marking?
     
  7. budzilla

    budzilla Member

    Joined:
    May 6, 2006
    Messages:
    2,772
    Location:
    Right There->
    When I first played I thought the same thing but it isn't the case. The mountainous area in the western part of the island is 3 times the size of Stratis. The town areas are now the size of the original Arma and all the buildings are now enterable! There is more empty space but there is more to do. If you want to see a truly empty island load up Operation Flashpoint: Dragon Rising.

    PC Gamer tour of the island. Tall grass!

    My only concern is that dickhead map makers will think that they have to use the entire island for making a mission.
     
    Last edited: Aug 30, 2013
  8. LINUX

    LINUX Member

    Joined:
    Sep 18, 2001
    Messages:
    3,062
    Location:
    Dudley, Newcastle
    On this note: are there existing or planned laser guided missiles?
     
  9. Frenchpom

    Frenchpom Member

    Joined:
    May 12, 2012
    Messages:
    1,047
    Location:
    Brisbane
    Stupid question time: I'm assuming aircraft are coming on release day in September?
     
  10. Blah72

    Blah72 Member

    Joined:
    Mar 20, 2006
    Messages:
    2,760
    I think there will be one aircraft on launch day. People haven't stopped bitching about it on the BI forums for the last month, apparently most of them wont make it into the launch though from what i understand.
     
  11. Frenchpom

    Frenchpom Member

    Joined:
    May 12, 2012
    Messages:
    1,047
    Location:
    Brisbane
    Gotcha, just making sure I hadn't missed something with the dev update. Bring on the final release, can't wait to go flying.
     
  12. irR4tiOn4L

    irR4tiOn4L Member

    Joined:
    Nov 25, 2004
    Messages:
    3,084
    Location:
    Carlingford, Sydney
    Just went through a 1.8 gb update only to realise I didn't check "dev build" in the properties/betas box and need another 2.6 gb update for Altis

    *groan*

    I'm a little concerned to be honest that Altis is a return for the series to the more barren, arid environments that most Armas with the exception of the original Flashpoint and Arma 2 have featured. Chernarus was a huge breath of fresh air for me, being more of a continental Europe setting (a part of the Czech Rep to be exact). It harkened back to the cold war setting of the original Flashpoint, which is probably the only real competitive and plausible matchup between first world forces in the modern world. And it was extremely refreshing to have woods to hide in again.

    How do you guys find Altis as a setting? It seems a lot like going back to the setting of Arma 1

    EDIT: Well I've tried it and it is certainly expansive and well modelled, but it is definitely a return to arid and sparse environments which I personally just don't find as engaging. Guess Chernarus will remain my favourite for now. Anybody know if it's possible to port it over from Arma 2?
     
    Last edited: Sep 2, 2013
  13. whatdoesthisdo

    whatdoesthisdo Member

    Joined:
    Jan 19, 2011
    Messages:
    9,843
    Location:
    Gold Coast
    Yes totally possible. I have flown around chern, in the editor and have been playing Day Z in Arma 3 Chernarus map for about a month or so now.
     
  14. power

    power Member

    Joined:
    Apr 20, 2002
    Messages:
    66,430
    Location:
    brisbane
  15. Blah72

    Blah72 Member

    Joined:
    Mar 20, 2006
    Messages:
    2,760
    If you have Arma 2 installed you can use the All in Arma mod to import Chernarus and all the Arma2 content into A3. Chernarus looks a lot more bright and colourful in A3 than it does in A2 though.
     
  16. budzilla

    budzilla Member

    Joined:
    May 6, 2006
    Messages:
    2,772
    Location:
    Right There->
    Sahrani wasn't barren? It is probably the most varied map out of all the Arma games, with the north having a temperate landscape and the south a tropical climate. The north was kind of boring, the south was interesting and fresh with the largest cities of the series.

    I guess Altis from an aesthetic point of view feels a lot like South Sahrani.
     
  17. Blah72

    Blah72 Member

    Joined:
    Mar 20, 2006
    Messages:
    2,760
    A new dev update is out which adds all the remaining vehicles, tanks, boats etc. Only 7days till launch. Apparently a build has been sent out to reviewers, be interesting to see how it gets rated...
     
  18. Philll

    Philll Member

    Joined:
    Dec 30, 2008
    Messages:
    10,920
    No my screens, but still:

    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    Can't wait to try it
     
  19. anthonyl

    anthonyl Member

    Joined:
    Jan 13, 2002
    Messages:
    11,386
    Location:
    Brisbane
    Anyone else having ARMA 3 die on them a few minutes in?
     
  20. Blah72

    Blah72 Member

    Joined:
    Mar 20, 2006
    Messages:
    2,760
    Its fine for me, i dont think its crashed even once for me since day 1. im noticing severe performance hits around forests or anywhere there's more than 4 trees since the last few patches....Usually performance is very consistent everywhere, except towns...now around trees i get a 50% performance drop. :(

    I really hope the final release version has more performance tweaks.
     

Share This Page

Advertisement: