Battlefield 1

Discussion in 'PC Games' started by JugV2, Dec 15, 2015.

  1. hawpinghaxbag

    hawpinghaxbag Member

    Joined:
    Jun 6, 2005
    Messages:
    5,814
    Location:
    Your mum's place
    Annoying being a pilot atm with that shoot down planes assignment
     
  2. shizmo

    shizmo Member

    Joined:
    Nov 9, 2007
    Messages:
    1,506
    Location:
    Melbourne
    Gun unlock grind eerrggh...

    Got the SMG, Double shotty (slug) variant done so far.... Mosin next.

    1900 shotty - hated it at first, had high hopes. Slug is hard to hit with and hard to see what your shooting with all the recoil and spaghetti bullets. Very inconsistent I assume still feelings effects from the shotty nerfs. Better than the auto shotty's tho....

    SMG, kinda feels like a LMG for Assault class, its pretty accurate but I prefer to play my Assault with high bursty power.

    Anyone have a recommended unlock for other classes? I cbf focusing on it much more than already have.
     
  3. walker_2003

    walker_2003 Member

    Joined:
    Jan 15, 2003
    Messages:
    13,524
    Location:
    Canberra
    does anyone know if this will work..

    mate already got base BF1 with quite a few hours of progress, wants premium but doesn't want to pay big $ (understandably)..

    could he go and buy a key for the new version which includes premium and activate that essentially upgrading his BF1 to premium.. and would this reset progress?

    This is a good $30-$40 cheaper then buying premium on origin..
     
  4. aussie-revhead

    aussie-revhead Member

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    19,927
    Location:
    St Clair 2759
    Is there a cheap premium somewhere?

    :thumbup:
     
  5. asho444

    asho444 Member

    Joined:
    Feb 7, 2012
    Messages:
    1,971
    Location:
    Sunny Coast
  6. walker_2003

    walker_2003 Member

    Joined:
    Jan 15, 2003
    Messages:
    13,524
    Location:
    Canberra
    Last edited: Sep 11, 2017
  7. asho444

    asho444 Member

    Joined:
    Feb 7, 2012
    Messages:
    1,971
    Location:
    Sunny Coast
    Tried to play last night and was hit with an odd issue.

    I cant click on anything, it popped up asking to update the interface and nothing mouse moves but no action. (BF4 works fine)

    i am currently using a HD6970 which i get prompted to be below the min spec but it did work when i ran the trail a few months back.

    I have also tried doing the windows 10 self reformat
    re-installing the game (after format)
    new drivers and old drivers
    removing all potential overlays and shitware.

    totally stumped, will attempt to steal the wifes 7970 tonight to try it but if anyone has any other ideas it would be hugely appreciated
     
  8. Paulie_AU

    Paulie_AU Member

    Joined:
    Nov 29, 2013
    Messages:
    3,483
    Location:
    Brisbane
    Premium on sale now though Origin. Upgraded for $36.

    Played the new Tsar? Maps tonight. Enjoyed them all. The one with B in the building in the middle has a bit of a pinch point my team got caught in. Almost base rapeable (haven't seen that since Locker and BFBC2).

    Happy with the price for the new maps.
     
  9. ni9ht_5ta1k3r

    ni9ht_5ta1k3r Member

    Joined:
    Feb 11, 2006
    Messages:
    35,079
    Location:
    地球・オーストラリア・シドニー
    had lag issues a few nights back. i haven't gone back to check yet if it's been cleared up.
     
  10. radeon_freak

    radeon_freak Member

    Joined:
    Sep 19, 2007
    Messages:
    3,344
    Location:
    Sydney
    Nope it hasn't. Lots of people in chat complaining about lag etc. I don't get it but from what I can tell it's server side and was introduced in the last update. Probably won't be fixed until either the next scheduled maintenance or update :thumbdn:
     
  11. ChinoPD

    ChinoPD Member

    Joined:
    Feb 14, 2003
    Messages:
    13,092
    Location:
    Canberra
    Is the DX12 stutter and framedrop still an issue with this game for single card Nvidia'ers?
     
  12. shizmo

    shizmo Member

    Joined:
    Nov 9, 2007
    Messages:
    1,506
    Location:
    Melbourne
    Started playing again with this DLC, I get ~20 more fps on my gtx1080 with dx11.

    I didn't notice the stutter and sound sync issues on dx12 tho so that might have been fixed.
     
  13. GoneFishin22

    GoneFishin22 Member

    Joined:
    Jun 28, 2008
    Messages:
    0
    Is there any benefit with DX12?
     
  14. shizmo

    shizmo Member

    Joined:
    Nov 9, 2007
    Messages:
    1,506
    Location:
    Melbourne
    From what I have read, and from personal testing I don't think BF1 actually has any DX12 enhancement... They just patched in compatibility for it a few months after release.

    So no, for BF1 no reason to use it unless you get better performance. AMD seem to do well in dx12 while Nvidia better in dx11.
     
  15. ChinoPD

    ChinoPD Member

    Joined:
    Feb 14, 2003
    Messages:
    13,092
    Location:
    Canberra
    It sounds like it varies from game and card. I can definitely say it was nice and butter smooth for the first few months when I regularly played it and not long ago installed and ran it and despite the 100-140fps 1440P Ultra average I was getting it was a stuttery frame drop mess. Could be drivers too.

    Found it:
    http://forums.overclockers.com.au/showpost.php?p=17290527&postcount=964
     
  16. radeon_freak

    radeon_freak Member

    Joined:
    Sep 19, 2007
    Messages:
    3,344
    Location:
    Sydney
    Servers down at the moment for anyone else?

    EDIT** NM, seems like there is a small update ~365mb for me.
     
    Last edited: Sep 21, 2017
  17. Sphinx

    Sphinx Member

    Joined:
    Sep 16, 2001
    Messages:
    9,990
    Location:
    Brisbane
  18. walker_2003

    walker_2003 Member

    Joined:
    Jan 15, 2003
    Messages:
    13,524
    Location:
    Canberra
  19. power

    power Member

    Joined:
    Apr 20, 2002
    Messages:
    67,391
    Location:
    brisbane
    do you actually get the expansions or just a premium trial to the expansions - the cheap price of the pass is throwing me off here.
     
  20. ni9ht_5ta1k3r

    ni9ht_5ta1k3r Member

    Joined:
    Feb 11, 2006
    Messages:
    35,079
    Location:
    地球・オーストラリア・シドニー
    it gives full access to the expansion packs, just people with premium get it 2 weeks before they officially release.
     
    power likes this.

Share This Page

Advertisement: