Bigpond rolling 100Mbit Cable nationwide

Discussion in 'Networking, Telephony & Internet' started by [KEi]SoVeReIgN, Nov 23, 2011.

  1. MR CHILLED

    MR CHILLED D'oh!

    Joined:
    Jan 2, 2002
    Messages:
    140,326
    Location:
    Omicron Persei 8
  2. RETARD

    RETARD New Member

    Joined:
    Aug 9, 2001
    Messages:
    4,048
    Location:
    Adelaide
    so how long did it take you guys to get your kit sent out to you?
    im probably around 5 or 6 days atm.
     
  3. jmart38

    jmart38 (Banned or Deleted)

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    6,912
    Location:
    ಠ_ಠ Brisbane
    ~2 business days

    But this was in December when it wasn't officially available in Bris, so demand is probably higher now.
     
  4. RETARD

    RETARD New Member

    Joined:
    Aug 9, 2001
    Messages:
    4,048
    Location:
    Adelaide
    oh! lol
    i figured id let it run 5 business days to be fair.
    2 days is impressive.
    I'm assuming you just need to hook up the modem and register it?
    I don't suppose there's anything i need to be aware of outside of a normal install?

     
  5. MR CHILLED

    MR CHILLED D'oh!

    Joined:
    Jan 2, 2002
    Messages:
    140,326
    Location:
    Omicron Persei 8
    About 3 or 4 days from memory. Had to sign for it also, which meant an extra day at the PO.
     
  6. jmart38

    jmart38 (Banned or Deleted)

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    6,912
    Location:
    ಠ_ಠ Brisbane
    When you order it, they enable the access on your account. When it arrives you hook the sucker up and away you go, from memory it makes you log in again with the bigpond page.
     
  7. RETARD

    RETARD New Member

    Joined:
    Aug 9, 2001
    Messages:
    4,048
    Location:
    Adelaide
    ok nice n easy then :)
    not that we get a choice in the matter but i was told i would receive a netgear cg3100v1
    i think i remember ppl talking about modem issues.
    Im hoping this isnt one of them

    look forward to posting up some speeds soon :)


     
  8. M0r4h3us

    M0r4h3us Member

    Joined:
    Jul 15, 2001
    Messages:
    1,023
    Location:
    Brissie/Gold Coast [4205]
    speeds been slowing over the last few weeks here...
    im located at bethania..


    Cheers Alan.
     
    Last edited: Mar 29, 2012
  9. jmart38

    jmart38 (Banned or Deleted)

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    6,912
    Location:
    ಠ_ಠ Brisbane
    No idea what you're going on about.

    re: speed issues, mine is still fine. Always above 60mbit
     
  10. M0r4h3us

    M0r4h3us Member

    Joined:
    Jul 15, 2001
    Messages:
    1,023
    Location:
    Brissie/Gold Coast [4205]
    I was reading through that some brisbane users in the last few weeks have noticed a drop in overall speed.

    my apoligies i thought it was you to, ...

    Cheers alan.
     
  11. Everlong

    Everlong Member

    Joined:
    Jul 12, 2011
    Messages:
    770
    Location:
    Hysperia
    Hey all, I've been on Telstra cable for a long time, if I want to take advantage of the newer speeds will I need to upgrade my modem? I still have the original Motorola cable modem from Telstra.

    Also, I assume getting the upgraded speed I need to contact Telstra to get my account upgraded? Thanks!
     
  12. RETARD

    RETARD New Member

    Joined:
    Aug 9, 2001
    Messages:
    4,048
    Location:
    Adelaide
    same here Everlong

    you just need to call Telstra and task them.
    First they will check to see if you're area is eligible.
    From what i know if you have a 13 digit account number you are eligible.
    You will need a new modem to take advantage of the higher speeds.

     
  13. Modafroman

    Modafroman Member

    Joined:
    Jul 10, 2002
    Messages:
    10,057
    Location:
    Brisbane
    No issues with speed here, tested just then:

    [​IMG]

    :thumbup:
     
  14. RETARD

    RETARD New Member

    Joined:
    Aug 9, 2001
    Messages:
    4,048
    Location:
    Adelaide
    nice!

    PS: i hate you :lol:
     
  15. Everlong

    Everlong Member

    Joined:
    Jul 12, 2011
    Messages:
    770
    Location:
    Hysperia
    Great, thankyou Retard, just what I needed to know :thumbup:
     
  16. DarkForceMage

    DarkForceMage Member

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    3,213
    Location:
    Brisbane, Southside
    Hey guys, made an OCAU specific speedwave here, please create an acc on speedtest.net if you join up & include your internet plan(and OCAU name if you want) to give people a better idea of what to expect from different ISP's/plans available.

    I found with Bigpond ultimate, GCOMM & optus servers only give about 40mb/s, internode is 118mb/s.
     
    Last edited: Mar 29, 2012
  17. jmart38

    jmart38 (Banned or Deleted)

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    6,912
    Location:
    ಠ_ಠ Brisbane
    Participated, got a pretty average speed. Not my best, will try another server.

    my best ping :p 3ms
     
    Last edited: Mar 29, 2012
  18. Embercide

    Embercide Member

    Joined:
    Jun 17, 2002
    Messages:
    1,818
    Location:
    Brisbane
    Just got off the phone with Indian Support :lol:
    He rebooted my cisco modem for me, speeds came back perfect again (currently downloading from AARnet at 10.1MB/s )
    • Told him I wanted my modem replaced with a netgear, he said no because its now fixed.
    • I told him rebooting the modem proves its a issue with the hardware. Advised my old netgear never needed rebooting
    • He told me all products, modems and even TVs need to be turned off for AT LEAST half an hour often
    • I complained some more and told him thats not acceptable to turn things off and on again regularly for a service advertised as "always on"
    • He confirmed my address and told me my replacement netgear will arrive in 5-6 days :D
     
  19. jmart38

    jmart38 (Banned or Deleted)

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    6,912
    Location:
    ಠ_ಠ Brisbane
    Just realised why my tests are all coming through at around 80mbit, I have foxtel for xbox live running which chews nearly a fair bit on it's own :p
     
  20. jmart38

    jmart38 (Banned or Deleted)

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    6,912
    Location:
    ಠ_ಠ Brisbane
    bigpond and origin are pumping out good speeds this morning.

    [​IMG]
     

Share This Page

Advertisement: