Degaussing CRT's

Discussion in 'Retro & Arcade' started by matz, Feb 24, 2019.

  1. mAJORD

    mAJORD Member

    Joined:
    Jun 4, 2002
    Messages:
    9,646
    Location:
    Griffin , Brisbane
    220 no /problem!
     
  2. OP
    OP
    matz

    matz Member

    Joined:
    Jan 9, 2006
    Messages:
    334
    Location:
    Sydney
    Well this cheap little Chinese degaussing wand did the trick, a couple of passes and the tube colours now look perfect to me!!

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
     
  3. newynut

    newynut Member

    Joined:
    Jul 28, 2006
    Messages:
    687
    Location:
    in the matrix
    Whats a Crt
     
  4. elvis

    elvis Old school old fool

    Joined:
    Jun 27, 2001
    Messages:
    36,261
    Location:
    Brisbane
    Last edited: Mar 3, 2019
    mR_CaESaR, WuZMoT and greencamel65 like this.
  5. mAJORD

    mAJORD Member

    Joined:
    Jun 4, 2002
    Messages:
    9,646
    Location:
    Griffin , Brisbane
    Scarpetta, elvis and FIREWIRE1394 like this.
  6. FIREWIRE1394

    FIREWIRE1394 Member

    Joined:
    Sep 20, 2012
    Messages:
    718
    elvis likes this.
  7. gdjacobs

    gdjacobs Member

    Joined:
    Apr 3, 2007
    Messages:
    1,292
    Location:
    MB, Canada
    elvis likes this.
  8. mR_CaESaR

    mR_CaESaR Member

    Joined:
    Mar 10, 2002
    Messages:
    2,824
    Location:
    Plumpton NSW 2761
  9. elvis

    elvis Old school old fool

    Joined:
    Jun 27, 2001
    Messages:
    36,261
    Location:
    Brisbane
    Not in that pile. But I do have one in my games room attached to my Dreamcast.

    Focus is way off though. Need to fix it up.

    Also have a 27" tri-res Wells Gardner with a busted chassis sitting in a Strike Bowl cabinet that needs a fix up.
     
  10. mR_CaESaR

    mR_CaESaR Member

    Joined:
    Mar 10, 2002
    Messages:
    2,824
    Location:
    Plumpton NSW 2761
    Trying to weigh out options for my Sega Universal restoration if I can find a 31khz tube/chassis - but I think I'm coming to the conclusion that it will only be a dual sync.
     

Share This Page

Advertisement: