ETH: RX580 8Gb @ $550 each or GTX 1070 @ $650

Discussion in 'Blockchain & Cryptocurrency Mining' started by im late, Feb 6, 2018.

  1. OP
    OP
    im late

    im late Member

    Joined:
    Jan 5, 2012
    Messages:
    1,113
    Location:
    Canning Vale WA 6155
    EDIT: Ah! CPU just spiked to 100%...went down to 244.138..

    mmmm. I will investigate resource meter/event viewer.
     
  2. OP
    OP
    im late

    im late Member

    Joined:
    Jan 5, 2012
    Messages:
    1,113
    Location:
    Canning Vale WA 6155
    Is it normal for MSIAfterburner to use up to 51% CPU usage?

    Also bloody Anti-malware Service Executable... I have disabled the service. Appears to have resolved the issue (i.e. I do not see CPU spikes anymore).

    Stay tuned.... :rolleyes:
     
  3. OP
    OP
    im late

    im late Member

    Joined:
    Jan 5, 2012
    Messages:
    1,113
    Location:
    Canning Vale WA 6155
    Nope, got home and looked at miner...still hash states are all over the place...

    Not going to touch it tonight as other priorities ;)
     
  4. 426

    426 Member

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    168
    Location:
    Melbourne
    I found the corsair link software to be a cpu hog, at least with a Celeron, and only when I was looking at it...
    I've got it turned off now on those machines, you can always run it manually as a 1 off to check consumption if you're tuning, then disable later.
     
  5. illdrift

    illdrift Member

    Joined:
    Apr 4, 2008
    Messages:
    89
    Location:
    Perth
    Been messing around with a faulty board, and i had that Afterburner cpu lagging issue pop up when a particular GPU was having connection issues. Swapped gpu's and so far an hour in the problem hasn't returned.

    Takes so much time to isolate each issue :lol:



    So it could be a loose m.2 or usb cable if that afterburner issue is recurring for you
     
  6. OP
    OP
    im late

    im late Member

    Joined:
    Jan 5, 2012
    Messages:
    1,113
    Location:
    Canning Vale WA 6155
    UPDATE: After replacing the Celeron with a Pentium G4560 and now has hashed all night at 249 Mh/s!!

    Strange but MSI afterburner is now hovering abut 17% CPU load, whereas with the lower clocking Celeron it was closer to 50%!!
     
  7. OP
    OP
    im late

    im late Member

    Joined:
    Jan 5, 2012
    Messages:
    1,113
    Location:
    Canning Vale WA 6155
  8. qwijibo

    qwijibo Member

    Joined:
    Apr 22, 2004
    Messages:
    372
    Location:
    Old Sydney Town
    On my 8 card rig, Afterburner is chewing between 17% and 26% cpu on a G3930. Hadn't even thought to check before seeing this thread :shock: (but I haven't seen any rate fluctations like you, so hadn't need to look around).
     
  9. duck_boy

    duck_boy Member

    Joined:
    Feb 12, 2003
    Messages:
    1,197
    Location:
    Perth
    My 6 card use 15-20% of my I3 8100 processing power.
     
  10. OP
    OP
    im late

    im late Member

    Joined:
    Jan 5, 2012
    Messages:
    1,113
    Location:
    Canning Vale WA 6155
    Yeah not sure. woke up this morning to see hash rates have gone down to 213...

    Did not get a chance to restart rig or investigate...

    Will check tonight. :lol:
     
  11. NerfDude

    NerfDude Member

    Joined:
    Jan 26, 2003
    Messages:
    406
    Location:
    Victoria,Australia
    Likely one of your cards is crashing due to too high memory clock.
     
  12. OP
    OP
    im late

    im late Member

    Joined:
    Jan 5, 2012
    Messages:
    1,113
    Location:
    Canning Vale WA 6155
    I appreciate that, might very well be the case. :)

    Cheers. :thumbup:
     
  13. gogobananas

    gogobananas Member

    Joined:
    Dec 14, 2006
    Messages:
    16
    Location:
    QLD
  14. duck_boy

    duck_boy Member

    Joined:
    Feb 12, 2003
    Messages:
    1,197
    Location:
    Perth
  15. gogobananas

    gogobananas Member

    Joined:
    Dec 14, 2006
    Messages:
    16
    Location:
    QLD
    4 rx580 8gb and 4 1070 msi gaming 1
    Still need to flash the rx580s
     

Share This Page