Ethereum mining rig suggestions

Discussion in 'Blockchain & Cryptocurrency Mining' started by tarkadahl, Nov 10, 2020.

  1. Slug69

    Slug69 Member

    Joined:
    Aug 28, 2002
    Messages:
    9,842
    Location:
    Sydney
    That looks pretty good for 120+ MH/s for a 3090.
     
  2. Primüs

    Primüs Member

    Joined:
    Apr 1, 2003
    Messages:
    3,437
    Location:
    CFS
    The hashrate may be good - but also go to look at MH/j (efficiency) which is where underclocking the core (and overclocking memory) comes in clutch - e.g. my 3070 runs at 0.50MH/j to sit at ~60 MH/s, it also helps with overall temperature as well.

    Looks like recommended 3090 settings can get the power usage down to about 285W - so an extra 20W isn't going to improve its efficiency in a major way - but every little bit can help over an extended time period.
     
    Slug69 likes this.
  3. Slug69

    Slug69 Member

    Joined:
    Aug 28, 2002
    Messages:
    9,842
    Location:
    Sydney
    Yeah, I was thinking more from my perspective where you try to get as much hashrate for the temps you get. You're right, playing with the curves too will get a better power result.
     
  4. r3s

    r3s Member

    Joined:
    Feb 9, 2005
    Messages:
    7,665
    Location:
    logan ( 4133 )
    Yeah underclocking my 3070's and they sit at 116-118w for 62.5mh so i expected the 3090 could get down to around the same sort of efficiency. ( thought they were essentially 2 3070~'s put together on the same card running sli like previous cards but i was wrong )
     
  5. Mac-Pro

    Mac-Pro Member

    Joined:
    Feb 27, 2010
    Messages:
    301
    msOS restarts if a gpu crashes. I generally tune it back after that happens. Very stable. Mostly automated. If the rig stays offline I get a notification and can power cycle it remotely
     
  6. Crosspeen

    Crosspeen Member

    Joined:
    May 19, 2002
    Messages:
    445
    Location:
    Altona Meadows, Melbourne
    How do you adjust the voltage of your cards? I'm msi afterburner to overclock, but the amp slider is locked and I am unable to adjust it
     
  7. Doobs

    Doobs Member

    Joined:
    Mar 26, 2002
    Messages:
    607
    Location:
    Geelong, Victoria
    Is there anywhere to get mining gear (risers / multi pcie slot mobos) for a somewhat reasonable price at the moment?
    I'm trying to consolidate my cards (6 over 3 machines) into one rig to conserve power but probably save more just leaving it as is due to the price of stuff at the moment...
     
  8. Primüs

    Primüs Member

    Joined:
    Apr 1, 2003
    Messages:
    3,437
    Location:
    CFS
    All that kind of stuff is on crypto tax too, so not really. I was lucky that my 2nd hand super micro 'workstation/server' has 4x PCIe-16 slots, so I'm gonna run til I fill that up then probably not bother expanding (or sell 2 smaller to get 1 bigger or something)
     
  9. duck_boy

    duck_boy Member

    Joined:
    Feb 12, 2003
    Messages:
    1,388
    Location:
    Southern River 6110
    Anyone has the same problem as me? Mining is addictive, I start out with 2 3060ti then 1 week later add another 3060ti then 3 weeks after that I bought 2 3070 lol. I said that is it but then 2 week after I added 2 amd oldies GPUs. A few days ago I bought myself a 3060 of the forum :D:D:D:Paranoid:. I can't stop, I keep on lurking on facebook market and OCAU forums looking for bargain GPUs :Paranoid:.

    My Nvidia rig is full 6 GPUs 356MHs 820W, my Ax1200i has no connector left. I think I stop now, I wonder for how long.:Paranoid:
     
  10. AERO

    AERO Member

    Joined:
    Aug 30, 2001
    Messages:
    3,982
    Location:
    albury 2640 nsw
    I got my 4 gpus I’m done for a bit. Unless I somehow get one more gpu in my second rig. But will need a riser to do that and I don’t know how they work so. Either that or look at getting something more beefy than the rx580 in it. In saying that it goes alright.
     
  11. r3s

    r3s Member

    Joined:
    Feb 9, 2005
    Messages:
    7,665
    Location:
    logan ( 4133 )
    I got a 4th 3070 and got a cheap 1660ti the other day, resetup my rigs and havent done anything with 4gb gpus, maybe tomorrow, need more psu power connectors, wasnt provided the whole lot when i bought the last combo, bit frustrating.
     
  12. duck_boy

    duck_boy Member

    Joined:
    Feb 12, 2003
    Messages:
    1,388
    Location:
    Southern River 6110
    Maybe I won't add, but replace my 2 Rx 480 and 580. Those GPUs run hot and draw more power. They draw slightly more power then 2 3060ti for half the hash rate.
     
  13. r3s

    r3s Member

    Joined:
    Feb 9, 2005
    Messages:
    7,665
    Location:
    logan ( 4133 )
    Only thing 580x had going for them was they were cheap, long term id rather buy a 3070 for 1200 then 2 x 580 for $8-900
     
  14. duck_boy

    duck_boy Member

    Joined:
    Feb 12, 2003
    Messages:
    1,388
    Location:
    Southern River 6110
    I picked the RX up for cheap. After paying $856 for 3060tis and $1075 average for my 3070s. I don't few like fork out $1400+ for a 3070. You got luck to get 1 for $1200 at the moment. I pay $860 include post for 3060 lol. when 3060 instock at Ple I may buy another one and sell of my amd GPUs. I am very close to ROI to if I sold the Eth that I mined so far this year. But don't need the money so I keep.
     
    r3s likes this.
  15. PiNoY

    PiNoY Member

    Joined:
    Jan 29, 2004
    Messages:
    1,305
    Location:
    doncaster east, vic
    94CD1B42-B6BD-43C1-9AA7-26A98DC3A12F.jpeg
    I’m not addicted :wired:
     
    duck_boy and r3s like this.
  16. r3s

    r3s Member

    Joined:
    Feb 9, 2005
    Messages:
    7,665
    Location:
    logan ( 4133 )
    I had an order for an EVGA 3060 for $749 but i cancelled it, shoulda bit the bullet back then ( ordered it the moment the drivers were released before the price rise )
     
  17. AERO

    AERO Member

    Joined:
    Aug 30, 2001
    Messages:
    3,982
    Location:
    albury 2640 nsw
    I didn’t pay a cent for the rx580 :) my mate had it literally new in his cupboard. As he is using a rx570.

    I am going to give him $300worth of crypto or just cash next time I see him. Even though he paid less I’m happy to not rip off a mate.
     
  18. dirkmirk

    dirkmirk Member

    Joined:
    Apr 3, 2002
    Messages:
    5,720
    Location:
    Shoalhaven - Gods Country
    Boy did I f##k up not paying extra for the 8gig rx570:lol:!

    I would sell that in a heartbeat ah well making money off crypto the traditional way all good.:thumbup:
     
  19. r3s

    r3s Member

    Joined:
    Feb 9, 2005
    Messages:
    7,665
    Location:
    logan ( 4133 )
    Moved my ko and ko gaming cards into a proper mining rig rather then the htpc and gaming rig i have, god they are good.

    62.2~mh @114w , for a long term rig they are bloody amazeballs , $150~ per quarter in power ( minus solar production which covers them from 7am-5pm~ )
     
  20. duck_boy

    duck_boy Member

    Joined:
    Feb 12, 2003
    Messages:
    1,388
    Location:
    Southern River 6110
    I still has 1080ti in my main PC, the only reason I didnot mine with it because it is inefficient in main PC. Some time I am thinking taking if out and put it in my mining rig, but it is too much work. The card is in a water loop.
     

Share This Page

Advertisement: