EVGA GTX670 FTW OC Q's

Discussion in 'Video Cards & Monitors' started by mrthong, Apr 13, 2013.

  1. mrthong

    mrthong Member

    Joined:
    Sep 21, 2009
    Messages:
    1,574
    Location:
    Geelong, 3215.
    hey guys!

    670 came back from rma a few days ago, its currently under a loop. after discussing with my friend about OC, ive decided to give it a crack and followed this guide(link) im new to the 6XX series OC, so sorry for any noob questions!

    so far ive achieved:

    [​IMG]

    my question is my TDP is at 334.9%, should i be worried?
     
    Last edited: Apr 13, 2013
  2. flu!d

    flu!d Ubuntu Mate 16.04 LTS

    Joined:
    Jun 27, 2001
    Messages:
    10,897
    That is a little odd and may cause throttling if it's actually what the drivers are reading as the TDP, here's what my 670 FTW's hit under load with a mild overclock:

    [​IMG]
     
  3. OP
    OP
    mrthong

    mrthong Member

    Joined:
    Sep 21, 2009
    Messages:
    1,574
    Location:
    Geelong, 3215.
    cheers mate, i think its a one off thing. last night i was getting a 13XXmhz with an offset of 385, i tried it again just then with the same offset but only got 1267mhz.
     
  4. flu!d

    flu!d Ubuntu Mate 16.04 LTS

    Joined:
    Jun 27, 2001
    Messages:
    10,897
    Nice overclock dude.:thumbup:

    I love these FTW's, they just keep cranking! Thinking of getting a new PSU so I can run the third one I have here for some tri-sli action as I believe tri-sli surround running BF3 has been fixed at last.
     
  5. OP
    OP
    mrthong

    mrthong Member

    Joined:
    Sep 21, 2009
    Messages:
    1,574
    Location:
    Geelong, 3215.
    i want my 13XX mhz oc back :mad:

    yeha they are pretty amazing, especially under water was well, havnt seen it pass 45c yet. so far on load ive seen it hit around 43c :thumbup: might add a second one throughout the year!
     
  6. trippinonprozac

    trippinonprozac Member

    Joined:
    Mar 29, 2010
    Messages:
    340
    Glad to see that you got the card back ;-)

    Looks like you got a nice clocking card too!

    You will be throttling at those clocks as with the standard bios you can only achieve 1.175v to the core. Best bet is to grab yourself a modified bios that will deliver 1.21v.

    This should see you able to achieve no throttling up to or around the 1400mhz mark if you choose to run it that high.
     
  7. trippinonprozac

    trippinonprozac Member

    Joined:
    Mar 29, 2010
    Messages:
    340
    The boost clock is based off the TDP %, thermal limits and voltage.

    Your thermal limits wont be an issue so just max the TDP in afterburner and slowly increase you base clock until you either get instability OR you notice that the card is throttling.
     
  8. OP
    OP
    mrthong

    mrthong Member

    Joined:
    Sep 21, 2009
    Messages:
    1,574
    Location:
    Geelong, 3215.
    what score have you been getting in Heaven benchmark? my highest is 875.
     
  9. trippinonprozac

    trippinonprozac Member

    Joined:
    Mar 29, 2010
    Messages:
    340
    Me?

    I couldnt tell you mate as I ran 2 cards, not 1.

    I have 680 Classifieds now...

    I can run a single card on heaven on my 24/7 overclock if you like?
     
  10. OP
    OP
    mrthong

    mrthong Member

    Joined:
    Sep 21, 2009
    Messages:
    1,574
    Location:
    Geelong, 3215.
    sorry man, questioning flu!d. oh sweet, classifieds underwater?:Pirate:

    im doing something wrong, it wont pass 1175mhz now, even with stock clocks im getting 1175mhz for some odd reason.
     
  11. trippinonprozac

    trippinonprozac Member

    Joined:
    Mar 29, 2010
    Messages:
    340
    That would be stock boost clock...

    Are you using AB to overclock?
     
  12. flu!d

    flu!d Ubuntu Mate 16.04 LTS

    Joined:
    Jun 27, 2001
    Messages:
    10,897
    Make sure you hit 'apply' in AB after setting offset and mem clocks, you're running stock clocks....

    If you check with a DMM voltage will be around the 1.21v mark, it's just Precision and AB report as 1.175.
     
  13. OP
    OP
    mrthong

    mrthong Member

    Joined:
    Sep 21, 2009
    Messages:
    1,574
    Location:
    Geelong, 3215.
    using precision currently. i might try afterburner afterwards, using heaven to bench mark atm.

    EDIT: same result as when i had the offset at 365, ill give it another go soon.
     
    Last edited: Apr 13, 2013
  14. flu!d

    flu!d Ubuntu Mate 16.04 LTS

    Joined:
    Jun 27, 2001
    Messages:
    10,897
    I use Precision, works fine as long as I hit apply after changing clocks.

    Try restarting Precision, sometimes it acts weird if you crank the clocks too far causing instability.
     
  15. OP
    OP
    mrthong

    mrthong Member

    Joined:
    Sep 21, 2009
    Messages:
    1,574
    Location:
    Geelong, 3215.
    bingo! mine was set to launch on start up, after restarting precision its fine! stable on 1371.8mhz in heaven :thumbup:
     
    Last edited: Apr 13, 2013
  16. trippinonprozac

    trippinonprozac Member

    Joined:
    Mar 29, 2010
    Messages:
    340
    Wow, thats a massive 24/7 clock on a 670 man. Congrats.
     
  17. flu!d

    flu!d Ubuntu Mate 16.04 LTS

    Joined:
    Jun 27, 2001
    Messages:
    10,897
    Download Evga overclock scanner and use it as a tool to check for basic stability, if it can handle 10 mins of the stress test without bombing out you're usually good to go. After that play plenty of BF3, for some reason BF3 brings overclocks that are considered stable to their knees.
     
  18. OP
    OP
    mrthong

    mrthong Member

    Joined:
    Sep 21, 2009
    Messages:
    1,574
    Location:
    Geelong, 3215.
    bombed out :lol: +1 for the BF3 stability check, usually bombs out after a few minutes if unstable, unlike sc2 and CoD, 20 min later it bombs out :thumbup:

    anyways, after unstability/crash precision and afterburner go funny, they dont respond to the offsets.

    EDIT: @ trip, to early for the congrats!
     
    Last edited: Apr 13, 2013
  19. OP
    OP
    mrthong

    mrthong Member

    Joined:
    Sep 21, 2009
    Messages:
    1,574
    Location:
    Geelong, 3215.
    Results:

    Core: 1320mhz
    Memory: 3500mhz
    TDP: around 130%

    3Dmark2011

    P9346

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    now to play BF3 for a few hours, if you have any thoughts/opinions or think im getting low scores please let me know :)

    edit: cpu is at stock clocks

    edit2: results from one game of BF3

    [​IMG]
     
    Last edited: Apr 13, 2013

Share This Page