1. OCAU Merchandise is available! Check out our 20th Anniversary Mugs, Classic Logo Shirts and much more! Discussion in this thread.
    Dismiss Notice

Forza Motorsport 7

Discussion in 'PC Games' started by amisty, Sep 24, 2017.

  1. ni9ht_5ta1k3r

    ni9ht_5ta1k3r Member

    Joined:
    Feb 11, 2006
    Messages:
    35,083
    Location:
    地球・オーストラリア・シドニー
    *facepalm*
     
  2. The Beast

    The Beast Member

    Joined:
    Jun 27, 2001
    Messages:
    5,105
    Location:
    Gaufres. Bière. Chocolat. Moules Frites.
    Micro stutters gone?

    After FH3 I almost laughed when FM7 demo had the same issue.
    Almost laughed, but didn't.
     
  3. ni9ht_5ta1k3r

    ni9ht_5ta1k3r Member

    Joined:
    Feb 11, 2006
    Messages:
    35,083
    Location:
    地球・オーストラリア・シドニー
    I tried the new driver and still stutters so it's a game issue.
     
  4. skymist

    skymist Member

    Joined:
    Mar 8, 2002
    Messages:
    1,049
    Location:
    S.E Suburbs, Melbourne
    I bought it through the store on my xbox so that still doesn't seem to make sense.. :sick:
     
  5. FranchiseJuan

    FranchiseJuan Member

    Joined:
    Aug 15, 2002
    Messages:
    3,173
    Location:
    Somewhere Exotic
    I installed the new driver. I did not fix the stutters issue but it is reduced. Only one or two during a 15 min race instead of 2-3 per lap. You have to play this game with rewind on, cause it always stutters right when you are about to go into a tight corner.

    The main problem is that you don't get rewind on the last few corners of a race, and so you have to take them real slow just in case it pauses.

    I am thinking if they patch the only runs on one CPU core thing it might really help.
     
  6. ni9ht_5ta1k3r

    ni9ht_5ta1k3r Member

    Joined:
    Feb 11, 2006
    Messages:
    35,083
    Location:
    地球・オーストラリア・シドニー
    And why it's still a game issue. I dislike the idea that only 1/8th of my CPU threads are being used.
     
  7. ni9ht_5ta1k3r

    ni9ht_5ta1k3r Member

    Joined:
    Feb 11, 2006
    Messages:
    35,083
    Location:
    地球・オーストラリア・シドニー
    Oh, I see my game got updated with a new patch. Let's see what it does.
     
  8. FranchiseJuan

    FranchiseJuan Member

    Joined:
    Aug 15, 2002
    Messages:
    3,173
    Location:
    Somewhere Exotic
    It seems they mainly fixed the glitch, but did not really punish anyone for doing it. Something about PC stability fixes, which if it means it does not crash in the middle of a race that would be great.
     
  9. ni9ht_5ta1k3r

    ni9ht_5ta1k3r Member

    Joined:
    Feb 11, 2006
    Messages:
    35,083
    Location:
    地球・オーストラリア・シドニー
    still stutters in the usual places....nothing really notable.
     
  10. FranchiseJuan

    FranchiseJuan Member

    Joined:
    Aug 15, 2002
    Messages:
    3,173
    Location:
    Somewhere Exotic
    It seems to boot up faster for me. 30 seconds instead of 2 minutes. That is something at least.

    The track load times are still atrocious. How Project Cars 2 can load a track in 20-30 seconds while it can take 2-3 min for Forza 7 is beyond me.
     
  11. ni9ht_5ta1k3r

    ni9ht_5ta1k3r Member

    Joined:
    Feb 11, 2006
    Messages:
    35,083
    Location:
    地球・オーストラリア・シドニー
    What's your RAM usage? For me it's between 10-12gb after 2 races. VRAM usage sits pretty at 4.4gb.
     
  12. FranchiseJuan

    FranchiseJuan Member

    Joined:
    Aug 15, 2002
    Messages:
    3,173
    Location:
    Somewhere Exotic
    Mine never goes past about 8.5gb even after a few races. V ram I never bothered to check. I run on a 1080P screen (about a meter from my face). I have everything maxed (manually in the video settings), and V sync off.

    What is up with the AI though. In Forza 6 you could actually do some close racing, but in Forza 7, they are so instant on taking the one line, that even if I am 90% past them in a corner, they will just spin me out because I am on the one racing line they are programmed to take.

    When will they fix the compatibility with my Fanatec CSL? I have to put it into Club sport compatibility mode for it to work with Forza 7.
     
    Last edited: Oct 12, 2017
  13. ni9ht_5ta1k3r

    ni9ht_5ta1k3r Member

    Joined:
    Feb 11, 2006
    Messages:
    35,083
    Location:
    地球・オーストラリア・シドニー
    I'm mostly maxed out at 1440p with MSAA at 2x and AF at 8x....very odd.
     
  14. [AOB]TommO

    [AOB]TommO Member

    Joined:
    Mar 11, 2002
    Messages:
    1,738
    Location:
    Sydney, Australia
    I hope they invest the time to patch how stuttery this thing is.

    The driving itself is quite entertaining, and the race variety is decent.

    At the moment, it's not worth the investment but I think it could be if performance/features are patched (i.e. bring back easy hot lapping)
     
  15. Vladdo

    Vladdo Member

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Messages:
    8,608
    Location:
    Laverton, Melbourne
    I've yet to see any stuttering.. that said running a 6700k @ 4.5, 1080ti and a 1tb 950 evo.. on a 55" 4k oled..

    Beautiful game and that's about it hehe
     
  16. walker_2003

    walker_2003 Member

    Joined:
    Jan 15, 2003
    Messages:
    13,843
    Location:
    Canberra
    I have it capped @ 60fps and on some tracks it feels maybe 50fps, not too bad..

    My biggest gripe is the multiplayer, or at least the browser for it.. couldnt see a way to drift online or drag race?
     
  17. [AOB]TommO

    [AOB]TommO Member

    Joined:
    Mar 11, 2002
    Messages:
    1,738
    Location:
    Sydney, Australia
    Can’t believe how hard test drive access is - I miss basic hotlapping to randoms on leaderboards!
     
  18. ni9ht_5ta1k3r

    ni9ht_5ta1k3r Member

    Joined:
    Feb 11, 2006
    Messages:
    35,083
    Location:
    地球・オーストラリア・シドニー
    most of my races feel like 60fps. I've yet to try MP because I'm making my way through the career mode.
     
  19. ni9ht_5ta1k3r

    ni9ht_5ta1k3r Member

    Joined:
    Feb 11, 2006
    Messages:
    35,083
    Location:
    地球・オーストラリア・シドニー
    Finally they fixed the CPU thread optimization so it's using all the cores now :D
     
  20. FranchiseJuan

    FranchiseJuan Member

    Joined:
    Aug 15, 2002
    Messages:
    3,173
    Location:
    Somewhere Exotic
    I am still getting crashes though. Probably more than before the last patch. I have pretty much given up on Fortza 7 at this stage.
     

Share This Page

Advertisement: