HWBOT Discussion Thread Ver2

Discussion in 'Overclocking & Hardware' started by gazza30, Dec 4, 2011.

  1. OP
    OP
    gazza30

    gazza30 Member

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    1,119
    Location:
    FNQ
    Done a lil tidy up for ya princess :tongue:
     
  2. fatguy1992

    fatguy1992 Member

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Messages:
    2,169
    Fresh driver or OS install maybe?
     
  3. Yamunsa

    Yamunsa Member

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    1,651
    Location:
    Cairns
    rough as my scrotum. i give you a D- for effort ;)
     
  4. snappy1

    snappy1 Member

    Joined:
    Feb 18, 2008
    Messages:
    4,165
    Location:
    Benching
    Aussie... what os? what drivers? how does it behave under furmark? does it throttle?

    What software are u using to clock the card?

    I'd suggest EVGA Precision, great software for basic core/shader/mem.... and unlinking shaders.


    I am going to have a guess that it has weak shaders, they are pushed very high out of the box on a 285, unlink the shaders, leave them at stock and push the core, pretty sure you'll see an improvement:thumbup:
     
    Last edited: Dec 7, 2011
  5. Marksman X

    Marksman X Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    1,832
    Looks like I'm gonna be able to get my ASRock replaced under warranty :yay:

    I am going to get of my arse once I get it back and submit scores off the following:

    CPU's

    • i5 750
      i5 2500K
      E6400
      E8500

    Motherboards

    • EP45 Extreme
      P7P55 Supercomputer
      ASRock Extreme4 Gen3

    GPU's

    • 2x XFX AlphaDog 8800GT's
      1x ASUS 8800GT TOP
      1x Sparkling 8800GT (the good one)
      2x nVidia 8800GTX's
      1x GTX275
      1x Gainward GTS450
      1x Sapphire 4870x2
      Probably some other cheap cards I've forgotten about :lol:

    Not alot compared to what I see some of you guys have, but my PC/benching budget is whatever change I find laying around - so I think I'm doing alright.

    Also looking at buying a 6870x2 too, anyone had/used one? And another GDDR5 GTS450....


    /wall of text.
     
  6. aussie-revhead

    aussie-revhead Member

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    19,701
    Location:
    St Clair 2759
    hey, bad comments put me off furmark so I dont use it. Its XP and Im using rivatuner so I will try the shader trick, but on that note dont maxed shaders cause dramatic issues? Im up to 750/1700 linked shaders now and its only picked up 1100 points from stock, but not linear as I was saying, I will bump the core another 10mhz and lose 400 points then bump another 10 and get the 400 points back, its weird.

    I did the pencil vmod to see if I can drag a bit better performance out of it ... no luck yet...

    ;)
     
    Last edited: Dec 7, 2011
  7. OP
    OP
    gazza30

    gazza30 Member

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    1,119
    Location:
    FNQ
    Surely can't be that rough ahahahahahahaha :D
     
  8. snappy1

    snappy1 Member

    Joined:
    Feb 18, 2008
    Messages:
    4,165
    Location:
    Benching
    The v mod should kill any droop, or boost voltage slightly, shame you cannot just directly adjust volts on a 285, other than a Classified, thats why I bought 280's... and they are cheeep:lol:
     
  9. aussie-revhead

    aussie-revhead Member

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    19,701
    Location:
    St Clair 2759
    Can you software adjust vgpu on a 280? Damn I will sell this thing and get one ...

    :lol:
     
  10. snappy1

    snappy1 Member

    Joined:
    Feb 18, 2008
    Messages:
    4,165
    Location:
    Benching
    Yeah you can, think I used afterburner... how did the testing go?

    Btw Marksman X, that is a nice hardware collection, should pull heaps of boints...... rule no 1 for a good hardware library, if it clocks well,is rare or just scores lots of boints.... never sell it
     
  11. mcleotg

    mcleotg Member

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    397
    Location:
    Perth WA
    I was able to push the voltage up in my 275's bios
    Try that before you sell it :thumbup:
     
  12. Liighthead

    Liighthead New Member

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Messages:
    212
    Location:
    Melbourne
    :/ carnt work out how to setup my benching area haha.. everythings like ontop of everything :( :tired:



    next couple of days = tubing for wcing loop :D then have gpu and/or cpu under water :Paranoid: if i can find room for everything :/

    plusss hopfully a amd cpu to play with.. something cheap though xD :rolleyes: gotta look around
     
  13. snappy1

    snappy1 Member

    Joined:
    Feb 18, 2008
    Messages:
    4,165
    Location:
    Benching
    Pics please.... saw an international bench team testing X79 , from England iirc, they had a home made rad stand, held two rads upright and away from the test rig, saved a lot of room and made things less messy.

    GTX 285 cannot be voltage adjusted, modded yes, but nothing with software or bios iirc.
     
  14. Marksman X

    Marksman X Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    1,832
    Yeah I reckon I might get something AMD as well. X6 is discontinued - heres hoping for a few bargins
     
  15. snappy1

    snappy1 Member

    Joined:
    Feb 18, 2008
    Messages:
    4,165
    Location:
    Benching
    I understand what you mean about furmark, but your under water and I was reffering to using it as a diagnostic tool for short blasts at stock to see if the card has hardware issues....and I meant to leave the shaders at stock, they do cause very strange issues, thats what I thought it may be suffering from.
     
  16. Marksman X

    Marksman X Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    1,832
    Thanks Snap. Reckon I might have to do it all in the wee hours of the night though - pretty warm around here at the moment (probably doesn't help that my test bench is directly above my fileservers exhaust fans!!)
     
  17. t8y

    t8y Member

    Joined:
    May 5, 2002
    Messages:
    4,311
    Location:
    SA, 5011
    well if my x2 555be (that unlocks to x4 4.5ghz water stable), x6 1090t (not properly tested) and duron-8120 (7ghz 1.75, couldnt test further due to mobo) are still working i might have them for sale soon.
    same goes for the crosshair 5 though next year id say, i need to try and RMA it..

    thinking x58 or SB again
     
  18. snappy1

    snappy1 Member

    Joined:
    Feb 18, 2008
    Messages:
    4,165
    Location:
    Benching
    How many cpu's and mobo have you killed in 2011?

    I agree, for the moment still a hardcore X58 system 24/7 for me
     
  19. d1ng0d4n

    d1ng0d4n Member

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    2,357
    Location:
    Gold Coast
    Might get on to testing them tomorrow, will see how I go, and if I get up early enough/cbf'd taking the server in to work lol.

    I'm on ONE! :lol:
    But I'm actually doing some clocking unlike last year, played with my E8400 for a bit then fell in love with OC lol.
     
  20. Liighthead

    Liighthead New Member

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Messages:
    212
    Location:
    Melbourne
    [​IMG]

    quite random o_O quite messy :/

    theirs a brand spanking new 990fxa ud3.. waiting on cpu
    i think my old budget ddr2 is holding back my 775 rig haha * on bench atm *
     
    Last edited: Dec 7, 2011

Share This Page

Advertisement: