Medieval: Total War 2 Demo out

Discussion in 'PC Games' started by cuahtemoc, Oct 10, 2006.

  1. cuahtemoc

    cuahtemoc Member

    Joined:
    Dec 23, 2001
    Messages:
    1,420
    Location:
    Adelaide...ish.
  2. alcanaro

    alcanaro Member

    Joined:
    Nov 25, 2005
    Messages:
    355
    Location:
    Sydney
  3. lanc3r

    lanc3r Member

    Joined:
    Sep 5, 2003
    Messages:
    543
    oh. my GOD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
     
  4. Chamelion

    Chamelion Member

    Joined:
    Dec 31, 2001
    Messages:
    11,044
    Location:
    Strathpine, Brisbane.
    It's a Total War game... It'll rock.

    In fact, I'll even pay money for it :thumbup:
     
  5. SpicEwEazle

    SpicEwEazle Member

    Joined:
    Jul 1, 2005
    Messages:
    3,590
    Location:
    Perth
    dear god not money!!!!!! Think of the children.
     
  6. Ace Rimmer

    Ace Rimmer Member

    Joined:
    Aug 26, 2002
    Messages:
    4,194
    Location:
    Brisbane
    What a pleasant surprise I'd forgotten all about this.

    WOOT. :D
     
  7. SpicEwEazle

    SpicEwEazle Member

    Joined:
    Jul 1, 2005
    Messages:
    3,590
    Location:
    Perth
    aww gamershell doesn't have it hosted yet. I'll have to wait for my unmetered download :(
     
  8. lanc3r

    lanc3r Member

    Joined:
    Sep 5, 2003
    Messages:
    543
    so i downloaded it and...it doesn't work. just like the dark messiah demo. so theres something borked with my machine :thumbdn:
     
  9. Beavy

    Beavy Member

    Joined:
    Oct 18, 2004
    Messages:
    1,100
    Location:
    Melbourne 3056
    At least Defcon works :thumbup:

    Can't wait to get this up and running, what are the min. requirements?
     
  10. Knotched

    Knotched Member

    Joined:
    Jul 9, 2006
    Messages:
    896
    Location:
    Brisbane
    Your CPU has to support SSE2. See the MTW II Forum.
     
  11. lanc3r

    lanc3r Member

    Joined:
    Sep 5, 2003
    Messages:
    543
    yeah i just read about the SSE2 for the demo

    ah well...i'll have to use my sisters lappy :thumbdn:

    on the other hand, i was gonna upgrade for this game, and now i have proper reason :thumbup:
     
  12. alcanaro

    alcanaro Member

    Joined:
    Nov 25, 2005
    Messages:
    355
    Location:
    Sydney
    Bloody hell, my old Athlon XP handled Rome Total War fine, luckily I upgraded or no Medieval War 2 for me :D
     
  13. Coopz

    Coopz Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Messages:
    11,840
    Location:
    Sector 7G
    Yeah it sucks a lot more power than Rome did, setting textures to medium and turning bloom effects off while runing everything elsde on high works well.

    This game is excellent, def going to buy it, didn't like the first Med War, but I loved Rome.
     
  14. Annihilator69

    Annihilator69 Member

    Joined:
    Feb 17, 2003
    Messages:
    6,030
    Location:
    Perth
    Can't play this game.

    As soon as I load it, my monitor goes "out of range" and I can't see shit.

    I was about to thank the game for supporting 16:9 out of the box since it asked me if I wanted to go 4:3 or 16:9 on installation...

    But no...
     
  15. karsa

    karsa Member

    Joined:
    Oct 14, 2003
    Messages:
    1,221
    This might help

    VIDEO ISSUES

    Monitor Display

    Monitor display goes black when the game resolution is set to a value
    that the monitor cannot display. The game can only detect the video
    modes supported by the graphics card not the monitor. Should you find
    you have set the resolution and cannot run the demo, in order to reset
    the resolution open the medieval2.preference.cfg file found in the
    demo installation directory in a text editor.

    Change the following lines to match below:

    battle_resolution = 1024 768
     
  16. Knotched

    Knotched Member

    Joined:
    Jul 9, 2006
    Messages:
    896
    Location:
    Brisbane
    Well I've downloaded it but haven't run it cause I have to work!!! :mad:

    Can you only play historic battles?? Anyone give me a quick overview of factions available etc?
     
  17. Annihilator69

    Annihilator69 Member

    Joined:
    Feb 17, 2003
    Messages:
    6,030
    Location:
    Perth

    Yeha, Yeah I was playing around with that file and got it to work. Chagned it to 1680*1050 :thumbup:

    Quick overview.
    2 battles, + 1 tutorial.

    First one, Spanish & English vs France. Playable English. (to show off gunpowder dudes)

    2nd one, English vs France Playable France. (mostly archers)

    Just finnished it then.
    Looks nice, camera seams worse then the last game, I think they changed it a bit.
     
  18. lanc3r

    lanc3r Member

    Joined:
    Sep 5, 2003
    Messages:
    543
    yeah camera seemed a bit weird, theres 3 different types of camera to choose

    finally after much delay i finally got it to work on my sisters laptop (pentium m, 9600 pro)

    the menus look beautiful, very nice

    tutorial is battle of hastings, pretty easy

    2nd battle its the spanish and germans (you play germans) v the french. cannons, muskets and so on. so theres explosions and big booms going on. it was actually a bit confusing because there were 2 battles going on at once

    3rd battle at agincourt. there were stakes in the ground protecting your archers :thumbup: although the enemy can walk through them slowly. french attack from behind, its a nice melee and hopefully you eventually win. you see king henry walking around in a very shiny pimp suit of armor

    how did it run? well i had it on 1280x768 (supports widescreen!) and had everything to low, and it was ok. then i turned unit detail to medium, and thats when you could start seeing the individual uniforms like they said. and yes, they do finishing moves ie 360 slashes. theres blood as well

    can't wait for the full thing to come out. my wallet on the other hand... :(
     
  19. mavric41

    mavric41 Member

    Joined:
    May 29, 2002
    Messages:
    1,499
    Location:
    Ipswich, Qld
    Hmmm. I didn't know that EB took children as an alternate to money. I wonder how many you would need for this game. Do you get change? So many possibilites. :D
     
  20. Netsy

    Netsy Member

    Joined:
    Mar 30, 2003
    Messages:
    963
    Location:
    Brisbane
    i am going to download it as soon as i get home.
     

Share This Page