Powerware 5110 UPS Vista Drivers?

Discussion in 'Windows Operating Systems' started by Simonk83, Feb 20, 2007.

  1. Simonk83

    Simonk83 Member

    Joined:
    Nov 2, 2003
    Messages:
    2,387
    Location:
    Melbourne
    When are Powerware going to sort themselves out and release Vista drivers! It's all well and good having the UPS protecting against surges, but it'd be nice if it could shut down the PC when it needs to during a blackout :(

    C'mon Powerware! You're bloody late :)
     
  2. OP
    OP
    Simonk83

    Simonk83 Member

    Joined:
    Nov 2, 2003
    Messages:
    2,387
    Location:
    Melbourne
    Guess I'm the only one with a Powerware :D
     
  3. OP
    OP
    Simonk83

    Simonk83 Member

    Joined:
    Nov 2, 2003
    Messages:
    2,387
    Location:
    Melbourne
    Got a reply back today from an email that I sent at the start of the month:

     
  4. OP
    OP
    Simonk83

    Simonk83 Member

    Joined:
    Nov 2, 2003
    Messages:
    2,387
    Location:
    Melbourne
    This is ridiculous. Just got the following email:
    Good of them to keep me updated, but shocking work on the drivers :(

    EDIT: !!!!! Just noticed as I went to reply he's CC'd a huge list of other randoms on the email! Obviously people like me who have inquired in the past. Great, now we all have a list of each others email addresses. What a sham
     
  5. Iscran

    Iscran Member

    Joined:
    Nov 17, 2006
    Messages:
    635
    Location:
    World Traveller
    That sucks, I have that USP too :(
     
  6. Reva

    Reva Member

    Joined:
    Feb 18, 2003
    Messages:
    559
    I have a 5110 as well. Have never needed to use any of my UPS's software for an auto shutdown though, in 9 years here in Brisbane we've never had a power outage long enough. Usually just a 1/2 a second dip, and thats all.
     
  7. Ambush

    Ambush Member

    Joined:
    Jan 5, 2002
    Messages:
    1,956
    Location:
    Gladstone QLD Australia
    I've been waiting around 6 months so far. What's another 3? :mad:
     
  8. dcyloo

    dcyloo Member

    Joined:
    Apr 7, 2002
    Messages:
    4,895
    Location:
    Brisbane
    Bumping this post up to prominence rather than creating a new thread on this.

    I was emailed yesterday alongside a whole long list of people saying that the LanSafe 5.1.3 version was available for download. I downloaded the software and updated the driver for the UPS. Then uninstalled 5.1.2 and then updated to 5.1.3

    Guess what happened - no communications with the UPS still. My UPS is a 3105 Powerware - slightly different than the 5110's discussed here but as they're both the same manufacturer I am hazarding a guess the USB drivers are similar?

    Has anyone who has recently updated to the new software and drivers report similar issues?
     
  9. OP
    OP
    Simonk83

    Simonk83 Member

    Joined:
    Nov 2, 2003
    Messages:
    2,387
    Location:
    Melbourne
    It did say in the email to make sure you completely remove any previous versions of Lansafe before installing the new one ;)

    It's working fine for me. Try uninstalling and reinstalling from scratch.
     
  10. dcyloo

    dcyloo Member

    Joined:
    Apr 7, 2002
    Messages:
    4,895
    Location:
    Brisbane
    I did. I uninstalled 5.1.2 before installing 5.1.3.

    The LanSafe monitor system tray icon now appears where 5.1.2 didn't have that available. It just isn't communicating with the UPS. Perhaps it's a firewall thing?
     
  11. OP
    OP
    Simonk83

    Simonk83 Member

    Joined:
    Nov 2, 2003
    Messages:
    2,387
    Location:
    Melbourne
    Ah, sorry, I read your post wrong :) Are you sure the driver update worked properly (for the X-thingy)?
     
  12. dcyloo

    dcyloo Member

    Joined:
    Apr 7, 2002
    Messages:
    4,895
    Location:
    Brisbane
    Pretty sure I did it properly - went through and selected the manual location thingie and selected the specific USB driver from the expanded LanSafe folder that came from the 5.1.3 download package. Driver version shows 25/7/07 or something like that (just going on memory here because I'm at work at the moment)

    What date is the driver version that should be the one that is working?
     
  13. OP
    OP
    Simonk83

    Simonk83 Member

    Joined:
    Nov 2, 2003
    Messages:
    2,387
    Location:
    Melbourne
    I'm not sure to be honest, I'm at work too ;) The only thing I did differently was tell it search the whole folder (I didn't choose the specific file), so it's possible mine used a different file.

    EDIT: Someone just posted this on WP:

     
  14. dcyloo

    dcyloo Member

    Joined:
    Apr 7, 2002
    Messages:
    4,895
    Location:
    Brisbane
    Hmm... I just received an email reply from someone at Eaton about this not 3 minutes ago:
    I don't use Windows Firewall - it's been completely disabled. I have ZoneAlarm Pro so I'll have to set those up to allow I guess and pray that it works. :)
     

Share This Page