Ryzen 3000 series CPUs

Discussion in 'AMD x86 CPUs and chipsets' started by luke o, Dec 27, 2018.

  1. Bold Eagle

    Bold Eagle Member

    Joined:
    Jun 28, 2008
    Messages:
    9,347
    Location:
    Brisbane
    You have the latest BIOS for your Asrock K4 Gaming B350 but what about the chipest and then CPU drivers?
    https://www.amd.com/en/support
    You should do the chipset and the CPU from them as they can be later than what might be available on Asrock.
    Capture.PNG Capture2.PNG
    Try that and note if issue persists.
     
    Last edited: Jul 11, 2019
  2. Myne_h

    Myne_h Member

    Joined:
    Feb 27, 2002
    Messages:
    9,180
    Ah, the bleeding edge.

    Seems like the testing was poorly managed or rushed.

    Anthony, disable any and all power management and cstates or anything that even looks related in the bios.

    That should get you in to add the drivers
     
    Last edited: Jul 11, 2019
  3. anthonyl

    anthonyl Member

    Joined:
    Jan 13, 2002
    Messages:
    11,183
    Location:
    Brisbane
    Downloaded the chipsets and installed etc...still blue screening... as far as Cstates in the BIOS?? I find nothing like that.

    Ryzen MAster wont install properly either.
     
  4. AlliZ

    AlliZ Member

    Joined:
    Aug 15, 2017
    Messages:
    458
    Location:
    Ask Google
    try underclocking your ram, select the ram speed bellow what your rated at if bsod go a step down again & keep going
     
  5. SomeBoredGuy

    SomeBoredGuy Member

    Joined:
    Jul 31, 2016
    Messages:
    389
    Location:
    south australia
    im still shitty that i cant oc as my bios has cpu oc locked :mad: i got so much more headroom then i expected i just wasnt sure howd my mobo would go with a 12 core
     
  6. OJR

    OJR Member

    Joined:
    Jan 19, 2013
    Messages:
    3,843
    Location:
    Melbourne


    It's long!
     
  7. OJR

    OJR Member

    Joined:
    Jan 19, 2013
    Messages:
    3,843
    Location:
    Melbourne
    Hey, I have the Maximus XI Formula. I know all about paying for useless shit. :lol:
     
  8. SomeBoredGuy

    SomeBoredGuy Member

    Joined:
    Jul 31, 2016
    Messages:
    389
    Location:
    south australia
    I also had 0 issues with upgrading. Just that they have enabled ocing but im hoping they will :/ at least let me control voltage to undervolt for better temps
     
    FIREWIRE1394 likes this.
  9. anthonyl

    anthonyl Member

    Joined:
    Jan 13, 2002
    Messages:
    11,183
    Location:
    Brisbane
    Do these voltages look about right for stock?

    [​IMG]
     
  10. sTeeLzor

    sTeeLzor Member

    Joined:
    Dec 12, 2005
    Messages:
    2,257
    Multiple reports of don't use anything other than Ryzen Master or CPU-Z to check voltages.
     
  11. Supersize

    Supersize Member

    Joined:
    Jul 30, 2008
    Messages:
    1,768
    Location:
    Gold Coast QLD
  12. Myne_h

    Myne_h Member

    Joined:
    Feb 27, 2002
    Messages:
    9,180
    Looks high. But as above.
     
  13. Elyzion

    Elyzion Member

    Joined:
    Oct 27, 2004
    Messages:
    7,129
    Location:
    Singapore
    Damn it was long. Hmmm I'm considering the Asrock X570 Taichi now. Just wish payday would arrive faster.
     
  14. shane41

    shane41 Member

    Joined:
    Nov 10, 2008
    Messages:
    6,220
    Location:
    dice que no sabe
    Why blame the parts? It's not the board or the cpu fault. It's the end user
    Anything new you drive careful for a while & learn it. That's off silly AUTO :rolleyes: volts & learn what the multi's like

    Those blocks are very decent man. I saw that quality with the EK x299 one here recently.
    VRM does need the heavy cooling ... iirc the big chipset was rated 11 watts. Fan is fine
     
  15. shane41

    shane41 Member

    Joined:
    Nov 10, 2008
    Messages:
    6,220
    Location:
    dice que no sabe
    He's very good on ram tuning also. :thumbup: Jump on his OC team & get all the tips you want :leet:
     
  16. chook

    chook Member

    Joined:
    Apr 9, 2002
    Messages:
    1,318
    Long by the standards of mortal man. Just another quick video for the Buildzoid ;).
     
    darkbastard and terroristone like this.
  17. Supersize

    Supersize Member

    Joined:
    Jul 30, 2008
    Messages:
    1,768
    Location:
    Gold Coast QLD
    It'll be my first time OC'ing Ryzen so I'm going to take it slow, I'll start with Jay's settings from his Asus board and tune from there.
    Completely new territory for me coming from Intel, I know those voltages.

    How do you do that....lol
     
  18. anthonyl

    anthonyl Member

    Joined:
    Jan 13, 2002
    Messages:
    11,183
    Location:
    Brisbane
    [​IMG]mobil petrol station locations

    Ryzen Master finally working...how do things look?

    EDIT: Oh FFS!! Just rebooted and now Ryzen Master is not loading saying "driver not installed"...WTF is going on?
     
    Last edited: Jul 11, 2019
  19. Court Jester

    Court Jester Member

    Joined:
    Jun 30, 2001
    Messages:
    3,629
    Location:
    Gold Coast
    I'm sorry it just pi$$ poor that a board on auto OC pumps enough volts in to kill a CPU
     
  20. Supersize

    Supersize Member

    Joined:
    Jul 30, 2008
    Messages:
    1,768
    Location:
    Gold Coast QLD
    Easy fixed with a BIOS update though.
     

Share This Page

Advertisement: