[WINXP] Service de-registetring spontaneously?

Discussion in 'Windows Operating Systems' started by mAJORD, Feb 7, 2021.

  1. mAJORD

    mAJORD Member

    Joined:
    Jun 4, 2002
    Messages:
    11,778
    Location:
    Griffin , Brisbane
    HI all.. Hopefully some XP knowledge still floating around

    I have an older XP box , part of my collection, been playing BF on and have been having a shit of a time with punkbuster enabled servers. Long story short I had manually register the PnkBstrA and PnkBstrB services, as the installer was failing.

    This seemed to work, but what I've found is about 5mins into playing I'll get a Punkbuster error for PnkBstrB service.

    I exit game and go into services to check it out, and whilst it shows up in the list, trying to open it I get an Error that it cannot be found. / not registered. :confused::confused:

    I can then immediately go register it again via command prompt , restart machine, and it's all there and starts OK . Start playing and same thing happens.

    PnkBstrA service seems unaffected

    FYI I am Registering the services as so:

    sc.exe create PnkBstrA binPath= "C:\Windows\System32\PnkBstrA.exe"
    sc.exe create PnkBstrB binPath= "C:\Windows\System32\PnkBstrB.exe"

    So How and what could be "deregistering" (for lack of a better word) this service like that?

    I've tried temp disabling firewall and AVG to no avail
     
  2. d1dz

    d1dz Member

    Joined:
    Mar 23, 2015
    Messages:
    12
    Location:
    Melbourne, 3977
    I had similar issues with my XP box trying to get Battlefield Vietnam working a few years back. Manually install the latest services from the punkbuster site. They offer them as a standalone DL. It did the trick for me.
    https://www.evenbalance.com/downloads.php
     

Share This Page

Advertisement: