Super Pi 32M 4Ghz efficiency thread

Discussion in 'Overclocking & Hardware' started by sskmercer, Mar 19, 2008.

  1. OP
    OP
    sskmercer

    sskmercer Member

    Joined:
    May 5, 2003
    Messages:
    3,092
    Location:
    Brisbane, Sth Side
    Fixed the OP just for you JD;)
     
  2. Jimba86

    Jimba86 Member

    Joined:
    Jul 13, 2011
    Messages:
    1,820
    Location:
    Brisbane 4179
    There was but I removed it. My best score is 8M 07
    Yes, I'll find it since you seem to of forgotten. [emoji14] I do walk what I talk. [emoji14]
     
  3. robbo2

    robbo2 Member

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    2,462
    Location:
    Brisbane
    Spent the afternoon bashing my head against a wall trying to work out why my times in XP were so incredibly bad compared to 7. Big thanks to Bullant for helping me with that one :thumbup: still loads more to do here, but after finally getting it working right, I need a break lol. I know from my win 7 testing that it can go tighter.

    [​IMG]
     
  4. OP
    OP
    sskmercer

    sskmercer Member

    Joined:
    May 5, 2003
    Messages:
    3,092
    Location:
    Brisbane, Sth Side
    I think so much of it seems to be in the volts with this board also. Super easy to use then that last little bit is difficult unless you know the volts well. I've also noticed that with some of them you too high and you go backwards.

    Rob are you noticing you core/ram/cache bouncing up and down or is it fairly static. Mines jumping a lot (f4y bios).
     
  5. Bullants

    Bullants Member

    Joined:
    Aug 16, 2009
    Messages:
    1,661
    Location:
    Australia
    Nice start Rob,looking forward to seeing you drop more as you fine tune it
     
  6. robbo2

    robbo2 Member

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    2,462
    Location:
    Brisbane
    Yeah it does. From 4007 down to 3999 an everything in between. I'm using F3y. I haven't looked to see if it does it through the run though.

    Cheers mate. Will jump back on it soon.
     
  7. OP
    OP
    sskmercer

    sskmercer Member

    Joined:
    May 5, 2003
    Messages:
    3,092
    Location:
    Brisbane, Sth Side
    Good to know about the speeds and it's not just me LOL. My efficiency seems quite a bit off you actually and I wouldn't think Waz would gain that much. Still great effort though buddy.
     
  8. JunkDogg

    JunkDogg Member

    Joined:
    Sep 5, 2013
    Messages:
    1,569
    Location:
    Perth 6169
    Looking good Rob. Keep at it mate.

    I cant see what you updated Scott, sorry mate.
     
  9. robbo2

    robbo2 Member

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    2,462
    Location:
    Brisbane
    First thing to improve your time would be to set those RTL's properly :p

    This is just the timings I ran on Win7. Still many on auto, all the thirds and few secondaries. Hopefully get into the 21's when I'm done. Trfc won't go low as others. That hurts as the few loops I can do at 270 show a nice improvement.

    [​IMG]
     
  10. OP
    OP
    sskmercer

    sskmercer Member

    Joined:
    May 5, 2003
    Messages:
    3,092
    Location:
    Brisbane, Sth Side

    Hey JD didn't want to leave it up forever but JunkDogg is #1 per your request in HUGE font[emoji106].


    I knew I was missing something after all the reviews on DDR4 I'd read. You'd think I would know that by now doh. Can anyone answer why tRAS can go low like that on DDR4?
     
  11. Bullants

    Bullants Member

    Joined:
    Aug 16, 2009
    Messages:
    1,661
    Location:
    Australia
    You no messing around Rob,6:26 am and your pumping results out already :lol:
     
  12. robbo2

    robbo2 Member

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    2,462
    Location:
    Brisbane
    Hahaha I had a bit of time to kill before work today.
     
  13. robbo2

    robbo2 Member

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    2,462
    Location:
    Brisbane
    Played around with some sub-timings but was seeing nothing amazing.

    [​IMG]

    decided to push the cache more and see what difference that makes. A lot of volts, but shit chip. Would be good if the fucker died.

    [​IMG]
     
  14. Bullants

    Bullants Member

    Joined:
    Aug 16, 2009
    Messages:
    1,661
    Location:
    Australia
    Finally got X99 running again,spent a few hours just testing uncore today,this run here is just a stability test for uncore so mems all loose.Was all low volts "wanted to take it slow" :lol: (vl6 @ 1.47v and vring @ only 1.35v ,temps @ only -80 so should be plenty more in it once I push a little harder

    Also was a direct boot from bios no gtl installed yet


    [​IMG]
     
    Last edited: Apr 11, 2015
  15. robbo2

    robbo2 Member

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    2,462
    Location:
    Brisbane
    Mad dude! I didn't know you knew Japanese :lol:
     
  16. Bullants

    Bullants Member

    Joined:
    Aug 16, 2009
    Messages:
    1,661
    Location:
    Australia
    Yeah dude will prob use my normal OS for x99 for now,I know this OS will fly when I finally get a i7 for z97,spent prob three hours on x99 until I worked out x99 or chip don't like high uncore on 166 strap :lol: I guess its how we learn :)
     
  17. robbo2

    robbo2 Member

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    2,462
    Location:
    Brisbane
    More timings play. Pretty impressed for just a retail kit of 3000 CL15

    [​IMG]
     
  18. zeropluszero

    zeropluszero Member

    Joined:
    Aug 6, 2008
    Messages:
    5,987
    Location:
    3132
    Who did you get the os from Jayson?
     
  19. Bullants

    Bullants Member

    Joined:
    Aug 16, 2009
    Messages:
    1,661
    Location:
    Australia
    Nice Rob :thumbup:

    I got the OS from a Chinese guy from eBay Matt
     
  20. newlife

    newlife Member

    Joined:
    Oct 20, 2012
    Messages:
    2,153
    Location:
    Adelaide, SA
    Very nice Rob :thumbup:

    Maybe we should separate the results with 4ghz+ uncore to be far to anyone looking at doing it without a champion board or anything and 5ghz AMD because that shits slow

    I would be posting something with a Pentium but one of my Sammy's doesn't work in my SOC Force although I might get something out with Dave's Hypers or just single channel to test the imc
     

Share This Page